k rmdsz
2024. április 23., kedd Béla napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

13. Partiumi Magyar Napok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Idén immár 13. alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnémetiben a magyarság legnagyobb rendezvénye, a Partiumi Magyar Napok. Büszkén mondhatjuk el, hogy a kezdetektől családias hangulatú rendezvény mára már több tízezres tömeget megmozgató, országosan ismert és elismert rendezvény lett.


Az előző évekhez hasonlóan, a szervezők idén is színvonalas programokkal és koncertekkel várják a szatmáriakat és nemcsak. Az augusztus 18-24.-e között megrendezésre kerülő 13. Partiumi Magyar Napok eseményeinek ebben az évben is több helyszín ad otthont: a már hagyományosnak számító Kossuth kert mellett az újközpont, a Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség Aranyterme, valamint több más helyszín biztosít otthont a különböző programoknak.

Mindezek mellett immár negyedik éve szerepel a Partiumi Magyar Napok programjában egy különleges helyszín, a Tűzoltótorony és a körülötte fekvő park. És mint eddig minden alkalommal, a szervezők most is igyekeznek  megtölteni a teret vidám programokkal, minőségi zenével, tánccal és sokszáz nézővel!
            Igazi különlegességgel kezdődik a Partiumi Magyar Napok programja ezen a varázslatos helyszínen, a város szimbólumának tartott Tűzoltótorony tövében. A Budapesti Utcaszínház gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt könnyen emészthető, remek szórakozást ígérő darabot mutat be az itt felállított színpadon 18.-án,  hétfőn. 
Augusztus 19.-én kedden Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, a Hot Jazz Band lép fel a Túzoltótorony tövében felállított színpadra. A zenekar repertoárja elsősorban a 20-as, 30-as és 40-es évek amerikai és magyar jazz-számait öleli fel. Különösen népszerűek a két világháború közti magyar swing- és jazzdalok, filmzenék interpretációi. Mindenki által ismert dallamok, világszerte elismert muzsiksok, könnyű jazz: a Hot Jazz Band fellépése különleges zenei élmény és remek szórakozás csütörtök estére!

Augusztus 20.-án szerdán, a Debreceni Csokonai Színház előadásában egy Operettgálát tekinthetnek meg az érdeklődők, ahol a művészekkel együtt énekelhetik, hogy „Hétre ma várom a Nemzetinél, ott ahol a hatos megáll!” A debreceni Csokonai Színház művészei ismét a leghíresebb, mindenki által ismert operett-darabokat tárják a közönség elé.

Augusztus 21.-én, csütörtökön a Nagyvárad Táncegyüttes lép színpadra, kiknek előadása szintén üde színfoltja lesz a 13. Partiumi Magyar napoknak.

 

Stier Péter, a Partiumi Magyar Napok főszervezője a tavalyi rendezvény kapcsán elmondta: az elmúlt évben hét nap alatt, tíz helyszínen, négy színpadon, tizenhét civil szervezet és tizenhat médiapartner segítségével és ötvennél is több támogató céggel sikerült megvalósítani a régió legnagyobb kulturális fesztiválját, amire az utólagos számítások alapján közel 44 ezer látogató volt kíváncsi.

 

Milyen programokkal várja még többezer látogatóját az idei rendezvény?
Címszavakban: olyan neves magyarországi „nagyöreg” zenészek és zenekarok színesítik a 13. Partiumi Magyar Napok palettáját, melyek közül több még sosem lépett fel a szatmári közönség elött, továbbá lesz még stand-up comedy, operett, szabadtéri színházi előadások, gyermekprogramok, kiállítások, gasztronómiai különlegességek, szabadidős programok, egész hetes élmény-adag minden szatmárinak és nemcsak... A 100-nál is több programból a teljesség igénye nélkül emeljük ki a következő címszavakat: hagyományőrző kulturális és alkotó tevékenységek, finom borok és igazi szódavizes fröccs a bor-udvarban, miccs helyett gőzölgő bogrács a főzőversenyen, fiatal zenekarok bemutatkozó koncertjei, történelmi előadások, sportrendezvények, ügyességi vetélkedők, népi mesterségek utcája, stand-up comedy, színvonalas gyermekprogramok az egész család számára, és még sorolhatnánk...

 

Mint minden évben, a szervezők ez alkalommal is igyekeznek emelni a látogatóknak szánt szolgáltatások színvonalát: minőségi programokkal, változatos és bőséges étel- és italkínálattal, rendezett környezettel és egész hetes rendezvény-élménnyel várja látogatóit augusztus 18.-a és 24.-e között a 13. Partiumi Magyar Napok, az év legszínesebb rendezvénye!

 

 

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek