rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

4. számú katonai rendelet: tisztázták a 65 évnél idősebbek kijárását, befagyasztják a közműdíjakat

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Újabb pontosításokat és intézkedéseket tettek közzé a kijárási tilalommal kapcsolatban. Ezt kell tudni a 4. katonai rendeletről, amely várhatóan hétfőtől(a Hivatalos Közlönyben való megjelenése után) lép érvénybe:


A 65 éven felüliek szükség esetén napközben bármikor elmehetnek orvoshoz, ha gyógykezelésre vagy orvosi ellátásra szorulnak. Ilyenkor ki kell tölteni egy egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot. 

A 65 éven felüliek 20-21 óra között is kimehetnek, hogy ellássák a háziállatokat. Ezért nem szükséges egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot kitölteni. Ezek az intézkedések a Hivatalos Közlönyben való megjelenésük után lépnek érvénybe. 

11-13 óra között az üzleteknek elsőbbséget kell biztosítaniuk a 65 éven felülieknek. Ez az intézkedés 2020. március 30-án lép életbe .

Azok, akik megszegik a házi elkülönítés szabályait, egyenesen hatósági karanténba kerülnek, és kötelesek kifizetni ennek költségeit. Akik megszegik a karantént, újabb 14 napot kell bent ülniük karanténban, és a költségeket ők fizetik. 

Az önkormányzatoknak március 31-től fertőtlenítőszert kell elhelyezniük minden tömbház bejáratánál, és rendszeresen kell fertőtleníteniük minden lépcsőházat, liftet. 

A szükségállapot idején a villamos energia, gáz, víz és üzemanyag árát befagyasztják. Ezek az intézkedések a Hivatalos Közlönyben való megjelenésük után lépnek érvénybe. 

A három főnél nagyobb csoportosulások tilalma csak a gyalogosokra vonatkozik. 

Az országba való belépéskor a 2,4 tonnánál nagyobb járművet vezető fuvarozóknak 14 napos karanténba vagy házi elkülönítésbe kell vonulniuk. Három lehetőség közül választhatnak: A munkáltató biztosítja a karantén/házi elkülönítés helyszínét. Házi elkülönítés a családdal együtt vagy külön, egy másik helyiségben. Az önkormányzat által biztosított helyiségbe vonul, és vállalja ennek a költségeit.

A fuvarozónak a kiválasztott lehetőségről egy egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot kell aláírnia. Ezek a rendelkezések a pilótákra, valamint a hajózási és légi személyzetre is vonatkoznak, és 2020. március 31-től lépnek életbe.

(korona.rmdsz.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek