k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A csíksomlyói búcsú UNESCO-védettségének meg nem szerzéséről ír a The Washington Post

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A csíksomlyói búcsú világörökség részévé nyilvánításának elutasításáról ír a The Washington Post amerikai lap is. A WP az Associated Press hírügynökség hírét közli, amelyben "vallásos fesztiválnak" nevezik a csíksomlyói búcsút.


Idézik Hegedüs Csillát, az RMDSZ ügyvezető alelnökét, aki szerint a román kulturális minisztérium tagja (államtitkára - szerk.) nem biztosította a megfelelő dokumentációt az UNESCO világörökségi listára való felvételéhez, miközben mintegy száz szakértő hat éven keresztül dolgozott az UNESCO-védettség megszerzésén. A minisztérium nem akart azonnal nyilatkozni, áll a hírben. 

Az angol szöveg megjegyzi, hogy ez olyan időszakban történik, amikor Románia és Magyarország között "nő a feszültség", példaként említve azt, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter eltiltotta a magyar diplomatákat a román állami ünnepségeken való részvételtől.

- a Transindex.ro portálról
 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

dr. Petróczi István 2016.12.10 13:00:44
Egy vallási ünnep (ami mellesleg a katolikus és református magyarok közti háborúról szól, swemmi román vonatkozása sincs) elutasítása téboly. Itt Magyarországon a legnagyobb nemzetiségünknek (cigányok) mindent szabad. Romániában kár, hogy nincsenek USa/Izrael által pénzelt 'civil' szervezetek. Itt a legnagyobb orcája a 10 fős Magyar Helsinki Bizottságnak van. Őket bezzeg az erdélyi magyarok sorsa nem érdekli. De ez érthető, ők nem magyarok, megbízásuk nem erre szól, nem ezért fizetik őket.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek