rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A kolozsvári magyarság kiáll Orbán Viktor mellett

| Vélemények 2 | Nyomtatom | A+ | A-

Facebook-eseményt hoztak létre a magyar kormányfő védelmében. Az eddig sem volt kétséges, hogy Orbán Viktor erős érzelmi reakciókat vált ki a határon túl. A személye és politikája bírálataként szervezett tüntetésre válaszul ellentüntetést szerveznek.


Mint tegnap beszámoltunk róla, a kolozsvári magyarok egy része elégedetlen azzal, hogy a magyar kormányfő Erdély szívébe érkezik: október 3-án, 11 órától Parászka Máté tüntetést szervez a Kálvin (Câmpeni) utca 1. szám előtt, a mentőállomással szemben.

 

A válaszreakció nem váratott soká magára, Facebook-eseményt hoztak létre Orbán védelmében, ahol a szervezők ezt írják:

 

„Szomorúan vettük tudomásul, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr kolozsvári látogatása alkalmával egyes csoportok ellentüntetést szerveznek. Úgy gondoljuk, hogy Kolozsváron nincs helye a Parászka Máté féle uszításnak. Mi kolozsvári magyarok, mutassuk meg, hogy kiállunk Orbán Viktor és nemzetpolitikája mellett. Ha Önök is úgy gondolják, hogy ellen kell állni az értelmetlen uszításnak, és a magyar-magyar ellentétek szításának, akkor Október 3-án, 11 órakor találkozzunk a kolozsvári Mentőállomás előtt. Megmutatván azt, hogy erős és egységes a magyar közösség, és nem hagyunk teret a politikai szélsőségeknek."

 

E sorok írásakor az eseményre alig 20 ember jelezte részvételi szándékát, ez érthető, hiszen az eseményt csupán 14 órája hozták létre. A hozzászolók egyike azt írja:

 

„Én sem értek egyet Orbán jónéhány politikai húzásával és nem vagyok fideszes. De Magyarország miniszterelnökéről van szó. Kötelességünk kiállni mellette, hisz minket képvisel. Ha más lesz a miniszterelnök, akkor ugyanúgy ki kell állnunk mellett is, hisz mindet a magyarok többsége választja. Mert a nemzet csak egységben erős."

kolozsváros.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Csomortáni Katalin Viola 2014.10.03 05:12:20
Az előbbi hoyzzászólás irója vagyok. A véleményem nem változott.
"Ha más lesz a miniszterelnök..." 2014.10.03 05:08:24
Volt(ak) már más(ök) is miniszterelnökö(ök) - Horn GY., Meggyesi P., Gyurcsány F., a szemkilövő, Bajnai G., a másik nagy- nagy szélhámos, - ezek mind tönkre akarták tenni Magyar országot, és minket, határon túli magyarokat sem szivleltek, viszont Orbán Viktor és a Fidesz - KDMP visszahozták Magyarországot a szakadék széléről és minket, erdélyi és más, határonkivüli magyarokat az anyaország kebelébe helyezett és szivügye a mi sorsunk is. Én igy látom a helyzetet és mig élek, hálával tartozom ennek a kormánynak.


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek