rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A „mi magyar adásunk”-tól a „Pokol kapujáig”

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2014. december 16-án, kedden 18 órakor, a nagybányai Teleki Magyar Ház nagytermében Simonffy Katalin bemutatja: A MI MAGYAR ADÁSUNK 1985-1969


című könyvet, amely az egykori kollégák visszaemlékezéseit is hasznosítva, valamint a meglevő dokumentumokra támaszkodva idézi fel az 1969-1985 közötti időszakot, a hazai magyar nyelvű televíziózás hőskorát. 

A kötetben a Román Televízió 1969-tôl 1985-ig sugárzott régi magyar adásának szereplői vallanak arról, hogy kisebbségi életünk „rázós hullámvasútján” milyen volt az enyhülés, majd a szigorodás éveiben „a hetedik erdélyi magyar hetilap, a hetedik erdélyi magyar színház”, „az erdélyi magyar koncertiroda”, „a romániai magyar panasziroda” munkatársának lenni. A nézőközönségben és a szerkesztőkben is mély nyomot hagyott 15 évet örökíti meg az a könyv, amelyben három szerző, Józsa Erika, Simonffy Katalin és Tomcsányi Mária írta meg a saját és gyűjtötte össze 24 vallomástevő munkatársuk emlékeit. A Kriterion kiadónál megjelent vaskos kötetet H. Szabó Gyula szerkesztette, a címlapot Demian József tervezte.

A könyvbemutató találkozón H.Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó igazgatója is vendégünk lesz.

A könyvbemutató előtt levetítjük az

„ARANYLÁZ ERDÉLYBEN”
– A borpataki Pokol-kastély története –

című dokumentumfilmet, amelyet a Babes-Bolyai Tudományegyetem médiaszakos diákjai készítettek idei, 5. Médiatáborukban.

Az eseményre szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Teleki Magyar Ház

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek