rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A nagybányai Háló Mozgalom 2014-es évi kiértékelése

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Advent kezdete elõtt találkoztunk a Boldog Scheffler János Közösségi Házban, hogy kiértékeljük az elmúlt jubileumi esztendõt. Azért ebben az idõpontban, mert mi követjük az Egyházi Évet, ami advent elsõ vasárnapjával kezdõdik.


Az összejövetel elsõ részében az elmúlt jubileumi évet értékeltük ki. Úgy valószínûsítettük, hogy a tervezett programok 90%-át megvalósítottuk. Jó volt visszanézni az elmúlt egy évre. Örvendtünk annak, hogy sikerült az elmúlt advent folyamán beindítanunk a „Szállást keres a Szent család” ájtatosságot amit az idén is szeretnénk folytatni, hagyományt teremtve. Megemlítettük a farsangi bált, amit már ötödik alkalommal szerveztünk meg. Az idén elsõ alkalommal volt, húsvétra készülõdve, tojáshímzés gyönggyel. A kirándulások sem maradtak el és továbbra is folytatni szeretnénk, pedig volt, hogy bõrig áztunk. A nyár folyamán Gorga Mária, a törött vállával úgy sem csinálhatott volna mást, elkészítette az egy tízedes rózsafûzéreket, amit ajándéknak szánt a találkozó résztvevõinek. Én most kaptam meg ezt az ajándékot, mert a találkozón a regisztrációnál voltam, Mária, az ajándékokkal  mellettem, de mi a résztvevõkre figyeltünk és kevésbé egymásra. Mi azzal vettük ki a részünket a munkából, hogy szállítottuk neki a gyöngyöket. Nagy öröm volt számunkra, hogy prof. dr. Nemeshegyi Péter atya el tudott jönni a találkozónkra és így egy nagyon régi vágyunk teljesült (Puchárd Zoltán, a Háló egyik alapítója által). Most  végignézhettük még egyszer Puchard Zoli fotókiállítását, ami december 7-ig még látható Nagybányán. Dióhéjban ez volt az elmúlt esztendõ.

Ha belegondolok, sok mindent tettünk. Említésre méltó, hogy volt 4 Háló klubunk, mindegyik más plébániatemplomnál. Minden munkánkat, ami nem is volt kevés, mi terveztünk, szerveztünk és bonyolítottunk le. És mindezt önkéntes alapon. 

Köszönet és hála ezért mindenkinek. Úgy érzem, hogy nagy betûkkel írhatom: SIKERES ÉVET ZÁRTUNK.

A következõkben ismét Uglár Sándort választottuk meg fõbogozónak. Azt is megszavaztuk, hogy a fõbogozót 2 évre válasszuk meg.  Jó volt tudni, azt hogy már minden plébánián van bogozó és hála Istennek állandó segítõk is.

Az új esztendõre egyelõre csak annyit szögeztünk le, hogy az évi nagy találkozót október második szombatján tartjuk, folytatjuk a „Szállást keres a Szent család” ájtatosságot, és valamikor január második felében újból összedugjuk a fejünket megbeszélni a további programokat, valamint azt is, hogy készítsünk magunknak egy belsõ mûködési  szabályzatot. Addig még gondolkozunk mi kerüljön ebbe a szabályzatba.

Áldott Adventet mindenkinek!

Siklód Olga bogozó

Nagybánya, Szent József templom

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Gyors és megbízható megoldás minden pénzügyi igényre 1000-250.000 EUR kölcsönt nyújtok nagyon egyszerű feltételekkel. Emellett peer-to-peer (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek