rmdsz 1
2024. április 20., szombat Konrád, Tivadar napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A PSD hétfői ülésén eldől Mihai Tudose kormányfő sorsa

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hétfőn ül össze a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága, és a testület ülésén eldől, hogy kezdeményezi-e a kormányzó alakulat Mihai Tudose miniszterelnök távozását.


Codrin Ștefănescu, a PSD főtitkárhelyettese szombaton közölte, hogy az alakulat vezető testülete hétfőn ül össze. Szerinte tisztázni kell a kormánypárton belüli nézeteltéréseket, viszont „mindennek maradnia kell a régiben": a párt vezetőségének és a kormány összetételének is változatlnnak kell maradnia. Miközben a Liviu Dragnea PSD-elnök fémjelezte tábor legszívesebben megszabadulna Mihai Tudose miniszterelnöktől (akárcsak Sorin Grindeanutól tavaly júniusban), a párt számos vezető politikusa úgy véli, ez rengeteget ártana az alakulatnak.

Adrian Țuțuianu volt védelmi miniszter,  a PSD Dâmbovița megyei szervezetének elnöke szombaton úgy nyilatkozott: aggodalommal követi az alakulaton belüli fejleményeket, szerinte ugyanakkor politikai öngyilkossággal érne fel, ha fél év leforgása alatt ismét megbuktatnák a saját kormányukat. Az elmúlt napokban több szociáldemokrata vezető is kérte az országos végrehajtó bizottság sürgősségi eljárásban történú összehívását, hogy megoldják a politikai válságot. Gabriela Firea, Bukarest PSD-s főpolgármestere Facebook-bejegyzésében közölte, aggodalommal figyeli, hogy mi történik néhány napja a politikai életben. „Megfigyeltem, hogy a központi és a helyi közigazgatás hajtóerői lelassultak, ez a politikai válságra adott reakció.

Mi, akik még felelősek vagyunk azért, hogy mi történik Romániában, sürgősen cselekednünk kell, hogy egy európai színvonalú, civilizált politikai légkört állítsunk vissza. Ezért úgy gondolom, hogy sürgősen találkoznunk kellene a végrehajtó bizottságban, hogy megoldjuk a politikai válságot. Aztán sürgősen lássunk neki ismét a munkának. Bármilyen megoldás is születik a bizottságban, hasznosabb lesz, mint a jelenlegi instabilitás" – idézte Fireát az Agerpres hírügynökség.

Hasonlóképpen vélekedett Rovana Plumb volt uniós forrásokért felelős miniszter is, aki szerint az utóbbi időszakban tapasztalt instabilitásának nem szabad folytatódnia. Claudiu Manda, a parlament titkosszolgálatokat felügyelő bizottságának PSD-s elnöke szintén a végrehajtó bizottság sürgősségi összehívását kérte, mert szerinte a románok kiszámíthatóságot és stabilitást várnak el tőlük, valamint a kormányprogram teljesítését.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek