k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A "hagyőrök" nagy fogása, avagy hogyan halásszunk kecével gyerekeket

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Beszámoló a Kece Táborról, a Turul-Sas Hagyományőrző Egyesület szervezésében


Augusztus 10-én zárult a Turul-Sas Egyesület Kece Tábora. 24 kisdiák vagy éppen iskolába jelentkező élvezhette öt napon keresztül önkénteseink odaadó munkáját a Krisztus Király Plébánia Don Bosco befogadó termében. Öt játékos, mosolygós, tanulással tarkított, önfeledt kikapcsolódást eredményező nap abból az éves tevékenységből, amit egyesületünk diákmisszióként fogalmazott meg, s melynek célja, hogy egy-egy pedagógus vezetésével idősebb diákok foglalkozzanak a kisdiákokkal, s fordítva, a kicsik megismerkedjenek, megbarátkozzanak idősebb kollégáikkal. Nem rejtett célunk az sem, hogy ezekből a diák-diák közti kapcsolatokból, barátságokból arra ösztönözzük a kicsiket és szüleiket, hogy érezzék, mennyire fontos és érdemes az anyanyelvi oktatásban megőrizni a gyerekeket, hiszen önkénteseink tevékenysége a bizonyíték, hogy értékes fiatalok nevelődnek tanintézeteinkben.

A Turul-Sas Hagyományőrző Egyesület 2010-ben indította útjára diákmissziós tevékenységét, melynek idei állomását az RMDSz Communitas Alapítványa támogatta. Idén „Önkéntesség a kisdiákokért” címszó alatt futtatjuk programunkat, amelynek a Kece Tábor csupán egy látványos nyári állomása volt. Először vállaltunk ilyen típusú foglalkozást, de a szülők pozitív visszajelzései arra ösztönöznek minket, hogy az elkövetkezendő években is megszervezzük táborunkat, melynek névadó gondolatisága is a helyi gyerekek az un. kecehálóba terelése, összeterelése, együtt-táboroztatása. A tábor főszervezője Nagy-Jenei Erika volt, önkéntes szervező-támogatói Mezey Kinga és Fucs Anita, némethlászlós diáklányok, az egyesületünk aktív tagjai.  A tábortevékenység elsősorban a játékos tanulást ösztönözte. Volt Bibliaoktatás kézműves feladatokkal, rajzoktatás, papírmunkák általi kézügyesség fejlesztése, hagyományos csoportjátékok tanulása, meseolvasás, mesenézés és játék a szabadban.

Hálával tartozunk a programunkra nyitott szülőknek és a lelkes gyerkőcseregnek, ugyanakkor Szmutku Róbert esperes úrnak, hogy felkarolta tevékenységünket és befogadott minket a régi plébániájának Don Bosco termébe, továbbá Hájtájer István plébános úrnak, hogy ismeretlenül is megbízott bennünk, megnyitva előttünk a cselekvés lehetőségeit.

A 2018. augusztus 6-10. között zajló Kece Tábor foglalkozásait az iskola megkezdése után, lehetőségeink és igény szerint, kiterjesztjük alkalmankénti délutáni foglalkozásokra is az 5-10 éves korosztály számára. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek