Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A román kormány szakmai gyakorlati lehetőséget nyújt Máramaros megyében is

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Azoknak a fiataloknak kedvező ez a program, akik megszeretnék ismerni a közigazgatás működését, akik költségmentesen szeretnének tapasztalatot szerezni, azoknak, akik különböző, megyei és országos szintű projektekben szeretnének részt venni, akiknek céljuk a kapcsolatépítés, valamint a CV bővítése.


A román kormány hivatalos gyakornoki programja 2013-ban, 25 gyakornokkal kezdődött. A következő években a program szélesedett, így az ötödik alkalommal 684 fiatal vett részt. A gyakornoki programok lehetőséget adnak a fiataloknak, abban, hogy szakmai tapasztalatot szerezzenek a közigazgatásban. Ebben az évben két hónapig fog tartani a program, július 24-től egészen szeptember 22-ig.

Olyan diák vagy egyetemi végzős iratkozhat fel, aki nem idősebb 25 évnél és román állampolgársággal rendelkezik. Emellett a résztvevők azokat a kritériumokat is kell teljesíteniük, amelyet a fogadó intézmény kér, amely lehet a nyelvtudás vagy a számítógépes ismeret és nem rendelkeznek munkahellyel.

Lehetőség nyílik majd arra is, hogy a gyakornokok Bukarestbe utazzanak, ahol részt vehetnek különféle értekezleteken és beszélgetéseken miniszterekkel és diplomatákkal, továbbá egyénileg vagy csapatosan keresnek majd megoldást a közigazgatási problémákra.

További információkat, válaszokat http://internship.gov.ro/alte-oportunitati/ oldalon lehet kapni, emellett iratkozni is itt lehet.

 

Mihály Kriszta – nagybánya.ro (forrás: http://internship.gov.ro/alte-oportunitati/)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek