k rmdsz
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A romániaiak háromnegyede szerint rossz irányba tart az ország

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

romániaiak háromnegyede úgy gondolja, hogy az ország rossz irányba tart - derül ki a Közpolitikai Intézet (IPP) felméréséből, amelyet hétfőn ismertettek.


Az elsősorban az érdekkonfliktusokhoz való viszonyulást vizsgáló felmérésben mindössze 20% mondta azt, hogy jó irányba tart az ország. Ahhoz, hogy "jobban menjenek a dolgok", a következők megoldását tartották prioritásnak a megkérdezettek: korrupció (72%), munkahelyek hiánya (64%), szegénység (62%), alacsony jövedelmek (54%), a közpénzek ellopásának problémája (54%), az egészségügy problémái (46%). A felmérésben résztvevők fele mondta azt, hogy érdekli vagy nagyon érdekli az érdekkonfliktus problémája, viszont 6% tartotta magát nagyon jól informáltnak és 33% jól informáltnak. A válaszadók 78%-a tartotta korrupciónak az érdekkonfliktust. 48% úgy határozta ezt meg, mint a köztisztviselő személyes érdekei és a közérdek közötti konfliktus, 16-16%, hogy az egyes köztisztviselők érdekei közötti, valamint egy köztisztviselő személyes érdekei közötti konfliktus. A válaszadók 86%-a mondta azt, hogy nem szavazna egy olyan polgármesterjelöltre, aki ellen érdekkonfliktus gyanúja miatt folyik vizsgálat, 43% szerint az érdekkonfliktusba keveredett személynek le kell mondania tisztségéről, 36% szerint pedig bíróság elé kell állítani. A felmérést március 10. és 24. között készítették, 1085 személy megkérdezésével, és a felnőtt lakosságra nézve releváns, a hibahatár +/-3%. - a Transindex.ro portálról

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek