rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A szeretet ünnepe. A szeretet ünnepe?

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Karácsony. Mindenki ismeri ezt a fogalmat, mindenki másképp. Van aki azért várja, hogy ajándékot adjon, van aki inkább azért, hogy kapjon. De lényegében kinek jut eszébe az ünnep szószerinti jelentése? Hányan teszünk ilyenkor tiszta szívből dolgokat?


Miért gondoljuk azt, hogyha  karácsonykor elkezdünk foglalkozni egymással, az helyettesíti az egész évben hiányolt szeretetet? Ha a karácsonyra készülve megajándékozunk pár szeretetszolgálatot, miért tisztább a lelkiismeretünk? És ha az utcán sétalva odadobunk egy hajléktalannak pár aprót, miből gondoljuk, hogy az megváltoztatja az életét? Sokan azt mondják, karácsony a szeretet ünnepe. Ünnepelni kell a szeretetet? Milyen szeretetet? Létezik ez a fogalom önmagában? Ha nincs tárgya ennek a magasztos érzésnek, akkor értelmezhetetlen. A szeretet nem ünnepfüggő. Úgy gondolom, hogy nem kell ahhoz ünnep, hogy szeressünk.  Szeretni csak valakit, vagy valamit lehet, és ha szeretek, akkor nem várom ki vele a karácsonyt, nem öltöztetem díszbe a szívemet évente egyetlen napra, csak azért, hogy drága ajándékaimmal pótoljam szeretetemet. Ha szeretek, azt egész évben teszem és nem csak azért mert karácsony van. Ne drága ajándékokkal szeressünk, hanem őszinte és tiszta szívvel.

Te elgondolkoztál már azon, hogy mit is jelent a karácsony ? 

Tar Henrietta

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek