Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Áder János minden magyar választópolgárhoz szólt

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Letette esküjét a parlamentben Áder János, így újabb 5 évre ő Magyarország köztársasági elnöke. Az államfő beszédében a közbeszéd állapotának romlásáról is szót ejtett. Úgy fogalmazott, hogy ha így folytatjuk, eljuthatunk oda, hogy már csak vicsorogni tudunk egymásra. Eközben megjelent egyébként az elnök első 5 évét összegző beszámoló is.


Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője szerint Áder János hivatalban töltött elmúlt 5 évéhez mérten minden magyar választópolgárhoz akart szólni. Beszéde egy középre célzott beszéd volt – húzta alá, kiemelve, hogy csupán látszólag címezte a politikusokhoz mondandóját, elsősorban a választóknak akarta megmutatni, hogy köztársasági elnöki szerepfelfogása ugyanolyan lesz, mit az elmúlt években; pártatlan, semleges, ugyanakkor bizonyos értékek mellett kiálló köztársasági elnök lesz.

Lánczi Tamás azt mondta, nem most volt az első kísérlet, hogy Áder János imázsát megpróbálják lerombolni, a CEU-ügy csak az egyik ilyen volt, de sikertelen.

Hozzáfűzte, a világban látható, hogy a közösségi média nyelvhasználata miatt a hagyományos sajtóorgánumok egyre inkább úgy érzik, hogy a közéleti szereplők családjai a politika részét képezik. Ha Magyarországon ennek a tendenciának megálljt tudunk parancsolni, annak mindenki nyertese lesz, így helyes és támogatandó kijelentés kell, hogy legyen, hogy a gyerekek és a család nem képezheti a politika részét. Őket nem érheti támadás amiatt, hogy valamely családtagjuk politikai tisztséget tölt be. Ez ugyanakkor nem magyar jelenség – húzta alá Lánczi Tamás.

Kifejtette: Áder Jánosnak – aki mindig is tartózkodott attól, hogy politikai értelemben „ízléstelenséget” kövessen el, és szigorúan tartja magát az íratlan szabályokhoz – ugyan nem volt kitől elnézést kérnie, de szép gesztus volt tőle, hogy beszédében bocsánatot kért mindazoktól, akiket korábban megbántott volna.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Telepes Hunor 2017.05.09 22:50:14
Igazi államelnökünk van oda át. Jó lenne, ha itt is ilyen lenne.


Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek