no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Adómentességet biztosítanának a 25 év alatti munkavállalóknak

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Elfogadta a parlament jogi bizottsága azt a tervezetet, miszerint három évig mentesülnének a jövedelemadó befizetése alól a 25 év alatti munkavállalók – az intézkedés jelenleg kizárólag az IT-cégek alkalmazottai esetében érvényes – számol be Kőrössy Andrea a kronika.ro-n.


A szakbizottság ugyanakkor felszólította a parlamentet és a kormányt, hogy nevezze meg pontosan a forrást, amelyből az eljárás nyomán kieső pénzösszeget fedezni kívánja. „Mivel a kezdeményezés módosítaná az állami költségvetést, elengedhetetlen, hogy a kormány ezzel párhuzamosan a közfinanszírozásra vonatkozó intézkedéseket is hozzon, hiszen a bevételkiesés okozta hiányt ki kell tölteni" – érveltek a jogi szakértők.

Noha a hatályos előírások szerint a központi büdzsét módosító tervezetek kapcsán minden alkalommal meg kell nevezni a kiesést fedező forrást, az évek során azonban a parlament számos olyan dokumentumot fogadott el, amely esetében utólag kérték arra a kormányt, hogy teremtse elő a szükséges keretet. A jogi bizottság eljárása egyébként csak véleményező jellegű, a tervezetet ugyanis a parlamentnek kell elfogadnia.

A Profit.ro hírportál által már áprilisban bemutatott tervezet az adótörvénykönyvet módosítaná, eszerint a 25 év alatti alkalmazottak első három munkaévükben mentesülnének a jövedelemadó kifizetése alól. A kezdeményezést azzal indokolják, hogy Romániában a fiatalok körében a munkanélküliségi ráta 24 százalékos szemben az uniós 22,2 százalékos átlaggal. A magyarázat szerint a fiatalok alkalmazását elsősorban a munkaadókra kivetett magas adók gátolják, így a legtöbb cég számára a részmunkaidős alkalmazás a legideálisabb megoldás. Az IT-szektorban már jó ideje alkalmazzák ezt az eljárást, az ágazatban pedig valóban alaposan megnőtt a fiatal munkavállalók aránya, akik közül így kevesebben döntenek úgy, hogy külföl­dön próbálnak szerencsét – írja a kronika.ro.

erdély.ma, krónika.ro

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek