k rmdsz
2024. április 20., szombat Konrád, Tivadar napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Amit a német gépet földnek vezető másodpilótáról tudni lehet

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Egyelőre keveset tudni a 28 éves Andreas Günther Lubitzról, a kedden lezuhant Germanwings-járat másodpilótájáról, aki a francia ügyészség szerint szándékosan csapódhatott a földnek a géppel. A férfi szerepelt az amerikai FAA szövetségi repülési hatóság tanúsított pilótáinak listáján, felesége, gyermekei nem voltak, 14-15 éves korában kezdett el repülni, eleinte sárkányrepülősként.


 

Alig tudni valamit arról a 28 éves német másodpilótáról, aki a balesetet vizsgáló marseille-i ügyész szerint szándékosan zuhanhatott le kedden a Germanwings 150 utast szállító Barcelona-Düsseldorf járatával.

Andreas Günther Lubitz az ügyész szerint egyedül irányította a repülőt a katasztrófa bekövetkeztekor, ő volt az, aki a gép végzetes süllyedését előidézte. Bár egy szót sem szólt ezalatt, de végig normálisan lélegzett, nem vesztette el eszméletet - mondta Brice Robin a pilótafülkében hallható hangokat is rögzítő fekete doboz felvételeire hivatkozva.

A felvételek tanúsága szerint a kapitány távozott a pilótafülkéből, vélhetően a mellékhelyiségbe. Amikor megpróbált visszatérni, a másodpilóta szándékosan nem nyitotta ki az ajtót. A becsapódás előtti percekben dörömbölés hallatszott a pilótafülke ajtaján és a süllyedést jelző riasztók is megszólaltak, de a másodpilóta egy szót sem szólt. Az utasok a felvételek szerint csak röviddel a becsapódás előtt kezdtek el sikoltozni.

Andreas Lubitznak nem voltak ismert terrorista kapcsolatai, nincs ok terrorcselekményre gyanakodni a marseille-i ügyész szerint. A férfi a Frankfurt melletti Montabaurban lakott a szüleivel, bár Düsseldorfban is volt lakása. A szülők házánál csütörtökön újságírók és rendőrök is megjelentek a Le Figaro szerint.

Lubitz a Montabaur melletti LSC Westerwald repülőklub tagja volt és mindössze 630 órányi repülésen volt túl a tragédia előtt. Tizennégy vagy tizenöt éves korában csatlakozott a klubhoz, ahol kezdetben sárkányrepülőzött. A középiskola elvégzése után kapott munkát a Lufthansánál, a Germanwings anyacégénél, kezdetben utaskísérőként dolgozott, később pilótának képezték ki.

hvg.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek