rmdsz 1
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÁPRILIS 8-ÁN VÁLASZTJA MEG AZ ORSZÁG AZ ÚJ PARLAMENTET

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

AZ ELSŐ SZABAD VOKSOLÁS MÁSODIK FORDULÓJÁT IS EZEN A NAPON TARTOTTÁK.


Április 8-ra, a nagyhetet követő vasárnapra tűzte ki az országgyűlési képviselő-választások napját Áder János köztársasági elnök az alaptörvény rendelkezései alapján tegnap kihirdetett határozatában. A rendszerváltozás óta immár a nyolcadik alkalommal szavazhatnak az erre jogosult állampolgárok.

 

Április 8-ra tűzte ki a rendszerváltozás utáni nyolcadik országgyűlési képviselő-választást Áder János köztársasági elnök a tegnap közzétett határozatában. A voksolás nagyhét utáni vasárnapra esik, ez a választható legkorábbi időpont.

A választások kitűzése az alaptörvény szerint a köztársasági elnök kizárólagos jogköre. Az alkotmányos feltételekkel kapcsolatban az alaptörvény kimondja, hogy az országgyűlési képviselők választását – az Országgyűlés feloszlatása miatti választás kivételével – az előző parlament megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani.

(magyaridok.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek