Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ausztria: Le kell zárni a Földközi-tengeri migrációs útvonalat

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az osztrák belügyminiszter azt mondta, le kell zárni az Észak-Afrikából a Földközi-tengeren át az Európai Unió területére vezető migrációs útvonalat.


Wolfgang Sobotka a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap hírportálján idézett interjúban azt mondta, hogy az észak-afrikai partokról induló emberek kimentése a tengerből nem jelentheti azt, hogy "Európába szóló jegyet" kapnak, mert így a szervezett embercsempész bandák a hajótöröttek kimentésére hivatkozva továbbra is arra bíztathatják az embereket, hogy gazdasági okokból meneküljenek el az EU-ba.

Az osztrák belügyminiszter azt is mondta, hogy szükség esetén kész lezárni az Ausztria és Olaszország közötti legfőbb határátkelőt, a Brenner-hágót. Mint mondta, egyelőre nehéz megbecsülni, hogy miként alakulhat az Olaszországban partot érő és észak felé igyekvő migránsok száma, de az osztrák hatóságok szoros kapcsolatban vannak az olasz partnerekkel, hogy minden eshetőségre reagálhassanak.

Amennyiben felerősödik a menekülthullám, az osztrák oldalon órák alatt be lehet indítani a határigazgatást

- mondta Wolfgang Sobotka.

A jobbközép Osztrák Néppárt politikusa szerint nincs alternatívája a közös európai megoldásnak, amely az uniós külső határok hatékony védelmén alapul, és feltétlenül el kell kerülni, hogy 2015 után ismét menekültek tízezrei áramoljanak át ellenőrizetlenül a határokon.

"Egységes Európaként képesnek kell lennünk arra, hogy mi döntsük el, ki jöhet hozzánk és ki az, aki üldöztetés hiányában nem kaphat menedékjogot az EU-ban" - mondta az osztrák belügyminiszter.

(origo.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek