k rmdsz
2024. április 17., szerda Rudolf napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt e heti hírleveléből:

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Regényes életek, Brâncuşi szobrászata, Magyar nők, A világ boratlasza, Benedek Elek meséi és akció, akció, akció!


Ezen a héten is folytatódik regényes akciónk, ahol 25-78 %-os kedvezménnyel kínálunk közel 200 történetet a készlet erejéig. Ezek közül most kiemelnénk a Regényes életek sorozat köteteit, amelyek 18 lejes árban kaphatóak. A sorozat a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg, és olyan festőgéniuszok életét mutatja be, mint Renoir, Van Gogh, Gauguin, Manet, Modigliani, Cézanne, Toulouse-Lautrec és Seurat. Mindannyian tehetségesek voltak, de nem mindig sikeresek. Némelyikük élete kész kaland, mások bánatok, csalódások, olykor tragédiák közepette éltek, de semmi sem vette el kedvüket a világ szépségeinek megörökítésétől. Az izgalmas, olvasmányos életrajzi regények az ő alakjukat idézik meg, művészetük és sorsuk összefonódását mutatják be.

            Constantin Brâncuşi szobrászata azokban az években bontakozik ki, amikor Párizs a legfrissebb irányzatok gyűjtőmedencéjévé és egyben ihletőjévé válik. A Montparnasse-negyed szívében alakítja ki a maga vendégszerető, szobrokkal berendezett otthonát, amelynek különleges együttesét számos fényképen megörökíti. Brâncuşi saját hangját akkor találja meg, amikor 1907-ben szakít a mindenki által csodált mesterrel, Rodinnel. Többek között ez is kiderül Edith Balas és Passuth Krisztina könyvéből, akik művüket Brâncuşi és Brancusi címmel jelentették meg. A címválasztás nem véletlen, a szerzőpáros ugyanis két témát jár körbe. Az első részben a nemzetközi hírű szobrász és a román népművészet kapcsolatát mutatják be, a másodikban pedig a modernizmusnak a mesterre gyakorolt hatását - izgalmas olvasmányt nyújtva a formák szerelmeseinek.

            A történelem iránt érdeklődőknek ezen a héten Gaál Mózes reprint kiadású művét, a Magyar nőket ajánljuk. Gaál Mózes kora ifjúsági irodalmának népszerű művelője volt, számos történelmi tárgyú művet írt konzervatív szellemben, a humánum jegyében. Szépirodalmi formában szinte az egész magyar történelmet feldolgozta. A Magyar nők történelmünk sorsfordító esztendeit mutatja be, ezúttal női sorsokon keresztül: a kora középkori európai viszonyokba beilleszkedni próbáló magyarság történetétől kezdve az Árpád-kor, majd az Anjouk intrikái mellett egészen Mátyás korának ábrázolásáig, illetőleg az azt követő török kor viszontagságainak izgalmas visszaadásáig. A kortörténeti utazás utolsó fejezete a Wesselényiek törekvésein keresztül a magyar és császári viszontagságokba engednek bepillantást.

Bár még javában tombol a nyár, nemsokára megérkezik az ősz és vele a sokak által várt szüret. A bor iránt érdeklődők bizonyára nagy örömmel forgatják majd A világ boratlaszát, amely 1971-ben jelent meg elsőként. Akkor tizennégy nyelven adták ki, és mostanra már több mint négymillió példányt adtak el belőle. A világ legtekintélyesebb borszakíró párosa, Hugh Johnson és Jancis Robinson tehetségüket egyesítve ismét összefogtak, hogy elkészítsék e mestermű hatodik kiadását. A könyv a kartográfiai ábrázolás terén is közismerten remekel: 200 térképpel büszkélkedhet. A kötet a kritikusok szerint alapmű, és egyben az egyik leginkább mértékadó és felhasználóbarát borkönyv, így nem hiányozhat egyetlen borbarát könyvtárából sem.

A magyar irodalom nagy mesemondója, Benedek Elek meséi a legkisebbek számára nyújtanak felejthetetlen élményeket. A magyar ifjúsági irodalom egyik legnevesebb alkotójának életműve most teljes egészében elérhető! A magyar népmese-irodalom ismert alakjai és motívumai mellett Elek apó ízes nyelvezetű meséi a csodaszarvas-mondától kezdve a magyar királyok legendáin át a szabadságharcig a magyar történelem legismertebb alakjait is felelevenítik. A kötetek most akciósan, 14 lejes egységáron rendelhetők meg a készlet erejéig!

Ha összefoglalónk felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva elolvashatja a részleteket!

Interlib hírlevél- 2014. július 22.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Súlyos kölcsönök magánszemélyek között Helló Egy nemzetközi pénzügyi intézmény (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek