no
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt e heti hírleveléből:

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Gazdag karácsonyi könyvkínálat, Böjte Csaba, Polcz Alaine és Nyáry Krisztián új művei, valamint a Szemtanú-sorozat ifjúsági kiadványai e heti ajánlatunkban.


Folytatódik karácsonyi ünnepi akciónk, mely hétről hétre bővülő kínálattal várja kedves olvasóinkat!            A legkisebbeknek kedvező áron ajánlunk kifestőket, foglalkoztatókat, lapozókat, karácsonyi témájú verses- és meséskönyveket, a felnőtteknek pedig kreatív ötleteket tartalmazó kiadványokat és szakácskönyveket gyűjtöttünk egy csokorba.

            A Helikon Kiadó gondozásában ezen a héten lát napvilágot Böjte Csaba új könyve, melynek címe: Az igazgyöngy fájdalomból születik. Ebben a művében Csaba testvér egyfajta füveskönyvet állított össze olvasóinak, melyben a szenvedésről, a méltóságteljes megöregedésről, a halálról és az örök életről szóló gondolatait osztja meg.

            Más megközelítésben, de hasonló témákat tárgyal Polcz Alaine önéletrajzi írása, a Kit szerettem? Mit szerettem? . Az írónő mesél nekünk életéről, karnyújtásnyira visz a barátaihoz, például Weöres Sándorhoz és Károlyi Amyhoz, Nemes Nagy Ágneshez vagy Vajda Júliához. Pátosz nélkül szól az emberi találkozások katartikusan ünnepi és színes pillanatairól egy kietlen korszak szürke hétköznapjaiban. Könyvében megmutatja azt is, hogyan válik örömtelivé az idős kor, amely szerinte az életnek éppoly értékes és természetes része, mint az ifjúság. A sorsunkban való tevékeny jelenléttel érdemeljük ki az öregség szelíd bölcsességét, ami kárpótol a múltba vesző ifjúságunkért.

            Nyáry Krisztián, az elmúlt évek két könyvsikerének, az Így szerettek ők irodalmi szerelmeskönyveknek szerzője is új művet írt Igazi hősök – 33 magyar címmel. A könyv szereplői 19-20. századi magyar emberek, akiknek az élete vagy személyes döntései ma is példaszerűek. Vannak köztük olyan ismert nevek, mint Papp Laci vagy Semmelweiss Ignác, és kevésbé ismertek, mint Halassy Olivér a világ első mozgássérült olimpikonja, Hugonnai Vilma, az első magyar diplomás nő vagy Ocskay László százados, a magyar Schindler.

            Az ifjú tudósjelöltek számára ezen a héten a Park Könyvkiadó Szemtanú sorozatát ajánljuk, amelynek kiadványai gazdag tartalommal, valamint szépen illusztrált képekkel és fotókkal várják a kíváncsi felfedezőket. A világ csodái, Az első világháború, Az emberi test, a Dinoszauruszok, a Gazdaság vagy a Kőzetek és ásványok között még a felnőttek is megtalálhatják azt a témát, amely érdeklődési körüknek megfelel, hát még a gyerekek!

 

Ha összefoglalónk felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva elolvashatja a részleteket!

Interlib hírlevél – 2014. november 25.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek