k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Iszlám Állam napi egymillió dollárt keres illegális olajeladásból

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A terrorista szervezetnek több ezer fegyverese van Szíriában és Irakban. Az amerikai pénzügyminisztérium csütörtökön ismertetett becslése szerint napi egymillió dolláros bevétele származik csak az illegális olajeladásból az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezetnek.


Az amerikai kormány szerint az Iszlám Állam a világ legjobban finanszírozott terrorista csoportja. „Eltekintve néhány államilag finanszírozott szélsőséges szervezettől, egyetlen katonai szervezet sem rendelkezik ilyen anyagi bázissal” - mondta David Cohen. Az amerikai politikus kifejtette, a dzsihadisták által Irakban és Szíriában elfoglalt olajfinomítókból származó olajat a feketepiacon előbb az iraki kurdoknak, utána Törökországban adják el. Az amerikai tárca terrorizmus elleni harccal foglalkozó államtitkára szerint arra utaló jelek is vannak, hogy a szíriai kormány szintén érintett az illegális kereskedelemben. Az Iszlám Állam bevételeit lopásból és zsarolásból származó pénzek, valamint támogatóktól érkező adományok egészítik ki. Az Iszlám Államnak több ezer fegyverese van Irakban és Szíriában. Az Egyesült Államok kormánya ezért fontosnak tartja, hogy elzárja a dzsihadistákat a pénztől, a katonai műveletek mellett ezzel is elősegítendő a szervezet felszámolását.

A terrorista szervezet az idén már hozzávetőleg 20 millió dollárra tett szert az elrabolt személyek után fizetett váltságdíjból. Ezzel kapcsolatban az államtitkár hangsúlyozta, hogy a nemzetközi közösségnek együttes álláspontot kellene kialakítania. Bírálta, hogy több európai ország váltságdíjat fizetett elrabolt újságírókért és más túszokért.

magyarhirlap.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek