rmdsz 1
2024. április 26., péntek Ervin napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Baj van az “IVÓVÍZ”-ZEL

| Vélemények 3 | Nyomtatom | A+ | A-

Méghozzá, nem egyedül jár a baj, kettős baj van rögtön. De miről is van szó? Városunk területén egyszercsak valami pozítiv dolgot akart beindítani a városvezetés. Óriási kutakat szereltek fel otthonunk több pontján.


Ez  igazán szép és jó. Hőség idején nagyon jól jön egy kis hűs. De csak az a baj, hogy csak jönne. Mert a nap legnagyobb részében meleg víz folyik a csapból. Igazán kár a kezdeményezésért, meg a munkáért, ha így sült el ez a vízgazdálkodási akármi.

Nem lett volna lehetőség egy vízhűtő berendezésre? Biztos nem lett volna olcsó, de minőségi munka lett volna.

És miért kettős baj? Ez a második baj csak minket magyarajkúakat  zavar.

A kutakra négy nyelven van ráírva, hogy ívóvíz a következő sorrendbe: románul, németül, angolul és magyarul. Persze annak is kell örülni, hogy gondoltak ránk, mert nem sok magyar felirat tekint le ránk. De hogy a negyedik helyen van a magyar felirat, hát kicsit keserű a szájíz. Igaz, hogy megfordulnak városunkban német és angol nyelvet ismerő turisták, amelyek persze világnyelvek, de mi élünk itt román társainkkal, mi küzdünk velük vállvetve mindennap, tehát megérdemeltük volna a második helyet. Elmondhattuk volna, hogy közelebb kerültünk az európai város státuszhoz. Persze ott van az a volna...

Varga Gábor

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

vzsolt 2015.08.13 07:53:45
Meggyőződésem, hogy ezt az egyetlen magyar szót sem a nagybányai vagy a romániai magyaroknak szánták. A románok ugyanis elvárják tőlünk azt, amire mi magunk is hajlandóságot mutatunk, nevezetesen, hogy román állampolgárokként ismerjük a román nyelvet. A feliratok szerintem a Nagybányára látogató turistáknak szólnak. Hogy közülük hányan beszélnek angolul és hányan németül vagy magyarul, azt ismét csak a városvezetés tudná megmondani, vagy még ők sem. (Feltehetően ők csak a 'protokolláris turistákra' figyelnek.)
Csiki Árpád 2015.08.11 13:03:58
Igen, kedves Eliza!
Joggal bele lehet kötni. Joggal érdemelnénk ki azt a második helyet, elvégre számarányosan is a második helyet foglaljuk el. Ha senki sem szól, lassan el is fognak feledkezni rólunk.
Eliza 2015.08.11 11:07:58
Második probléma: komolyan ebbe kell belekötni?


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek