rmdsz 1
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ballagtak a végzősök a Németh Lászlóban

| Vélemények 8 | Nyomtatom | A+ | A-

Csütörtökön, május 29-én ünnep volt a Németh László Líceum tornatermében. Ballagtak a 2014-ben végzett tanulók. Készültek erre az ünnepre úgy a a szülők, nagyszülők, tanárok, de legfőképpen a diákok. Le lehetett olvasni a szülők, nagyszülők arcáról a büszkeséget a csemetéjük érdemeiért, a végzősőkéről az izgalmat és főleg azt a számukra fontos tudatot, hogy ők már érettek, a tanárokéről pedig azt, hogy ők mindent megtettek, hogy az iskolapadok lakói időtálló ismereteket szerezzenek.


A lélekemelő ceremóniát Váradi Izabella igazgató vezette, hozzá  kell tenni, szakértelemmel.  Köszöntő beszédében Cătălin Cherecheș polgármester kifejtette, hogy városunkban több nemzetiség, magyar, román, német  békességben él, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy méltó európai állampolgárok legyünk. Ludescher István alpolgármester úr a diákokhoz szólt, visszavárja őket szülővárosuk, mint családalapítás, mint munkavállalás végett.

Három osztály végzett az idén, csodálhattuk az oszik, és diákjaik egyszerűségét és nagyszerűségét. XII A osztályfőnőke, Dávid Erzsébet Kálmán Noéminek adta át az első díjat, aki 9,89-cel végzett, a XII B részéről Mezei Tímea Kirchmájer Ádámnak  adta át ugyanazt az elismerést, akinek az átlaga kereken 10,00-es lett.  A XII C osztályfőnöke a jól ismert Soltz László, első díjazott pedig Mánc Csilla, 9,65-os átlaggal.

Megemlítették Mészáros Julka nevét, aki Angliában diákoskodik, és akinek megköszönték grafikáit, munkáit. A Schönherr Gyula történelmi kör díjait Molnár Orsolyának és Balog Evelinnek adták át.

Informatika terén Feldman Dániel magaslott ki. A Diáktanácsnak is voltak meglepetései, amelyeket Duna Jessica és Berei Dóra vehetett át. Kórustagok is dícséretben részesültek.  Megemlítették a táncoslábú Tar Henriettát és Mór Ingridet, akik átvehették a nekik járó jutalmat.

Voltak a Németh Lászlónak diákjai, akik szépen szerepeltek nemzetközi matematika versenyen, ez a két diák nem más, mint Székely Roland és Kálmán Noémi.  Tevékenységéért  gratuláltak Duna Jessicának.

Az  RMDSz Communitas díjait kapta Berei Dóra, Duna Jessica, a  Németh László-díjat pedig Kirchmájer Ádám kapta.

Emlékezetes pillanat volt az iskolakulcs szimbolikus átadása, ez a momentum  megerősítette a generációk  fontosságát, de főleg azt, hogy a folytonosság  közöttük nagyon is mérvadó.

A XI A végzősei Máthé Péter  különleges üzenetet hordozó Most élsz! c. dalával búcsúztatták a maturanduszokat.

A diákok nevében Kálmán Noémi búcsúzott.  Valami lezárult az életünkben, és ezt nem lehet már visszahozni, ennek tudatunkban kell lennünk-fogalmazott Kálmán  Noémi. Fognak hiányozni az  osztálytermek , a diákoknak a tanárok, a tanároknak a diákok. A siker titka az akarat és a hit- így értelmezte dióhéjban ezt a tág témát a diákszónok.

 Az Alphaville együttes Örökké fiatal magyar változatával kedveskedtek a XI.B tanulói a líceumból távozóknak.

Nem maradhatott el az ünnepélyes kivonulás a teremből a jólismert Ballag már a vén diák szívet mozgató akkordjaira, a ceremónia zárómozdulatában   a gratulációk, puszik, virágesők tették ezt a szép, megható ünnepséget  kerekké és emlékezetessé.

Varga Gábor

 

        

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

ityi 2014.06.12 14:08:54
miert emlegetitek Soltzot?
ityi 2014.06.12 13:54:55
mi van Soltz tanar urral?miert emlegetitek a nevet?
2 2014.06.04 16:26:46
Hát ahogy a diákjaival viselkedett Soltz tanár úr az utolsó hetekben, reméljük,hogy utoljára volt osztályfönõk a Németh László liceumban
varga gábor 2014.06.03 10:28:26
kritizálni könnyebb, mint alkotni. van hiba a cikkben. egyébként köszönöm az építő jellegű kritikát
cavinton 2014.06.02 22:32:29
A tanulmányi eredményeikért díjazott diákoknak az EMNT és az EMNP nevében Szaniszló József és Hupka Félix jutalomkönyveket adott át. Az előbbi fel is szólalt. Őket kifelejtette a cikk írója?
... 2014.06.02 15:56:07
A nevek....szornyu mennyi név van elhibazva....Móré Ingrid, Székely LORÁND, Balogh Evelyn....az iskola oldalan mindenki fent van....nah de mindegy :))
Szegény magyar nyelvünk 2014.06.02 15:23:51
Fáj a sok helyesírási hiba, és nyakatekert, helytelen megfogalmazás... Valaki átnézi ezeket a cikkeket, vagy csak úgy rádobjátok az oldalra ?
k 2014.06.02 09:44:06
Lehet, hogy ismert, csak úgy tűnik nem eléggé: Soltz. Soltz László


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek