rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Befejeződött a nagyváradi püspöki palota külső felújítása

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Befejeződött a nagyváradi püspöki palota külső felújítása - számolt be a romkat.ro portál. Mint írják, Délkelet-Európa legnagyobb barokk épületegyütteséről van szó.


Ugyanakkor továbbra is folyamatban van a püspöki palota és környékének átalakítása és felújítása, befejeződött ugyan a palota külső restaurálása, a munka viszont folytatódik a belső terek rendbetételével, amelyet 2020 decemberéig kell elvégezzenek. Az épület felújításához hozzátartozott az is, hogy új közműhálózatot fektettek le, és így követni tudják majd a fogyasztást is.

 

Folyamatban van továbbá a püspöki palota kertjének a felújítása, amelynek megvalósítási határideje 2020 júniusa. Az öthektáros kertet uniós finanszírozással, a Szent István Egyetemhez tartozó Szarvasi Arborétummal partnerségben újítják fel. A munkálatok részeként a kert székesegyház felőli része már egészen új arculatot kapott. 

Ami újdonságnak számít, hogy a székesegyház előtt most egy elég nagy tér bontakozik ki, és az sem véletlen, hogy az magába foglalja Szent László szobrát, illetve egy másik nagyon közkedvelt személyiségnek, Szaniszló Ferenc püspöknek a szobrát, amely eddig el volt rejtve a nyilvánosság elől.

(transindex.ro, romkat.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek