rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Bekeményít az EU a sértő online kommentek ellen

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Határozottabb fellépést sürget az Unió a nemkívánatos internetes posztok ügyében az információtechnológiai szolgáltatók részéről, ezért szabályzási szigorítást készít elő – hangzott el az Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában. Bár lehet – derült ki a műsorból – a szolgáltatók előbb megoldják azt, amire az uniós törvénykezés malmai később találnak megoldást.


Keleti Artúr biztonságpolitikai szakértő a témával kapcsolatban a műsorban elmondta: a lépés egyik oka, hogy az Európai Bizottság szerint még mindig sokáig tart az ilyen posztok eltávolítása a z internetről, a hivatalos statisztikák szerint 30 százaléknál nagyobb az arány, amelyeknek az eltávolítása négy hétnél tovább tart. Ezek többsége gyűlöletbeszéd, de egyre többször fejezik ki a terroristákkal való szolidaritást.

Az ügyintézés felgyorsítása különösen a 2016-os terrorcselekmények után vált sürgetővé, jelenleg 5 nagy internetes tartalomszolgáltatóval zajlanak tárgyalások – hangzott el a műsorban A biztonságpolitikai szakértő szerint először azonosítani kellene ezeket a tartalmakat, majd utána esetleg automatikus folyamat, akár mesterséges intelligencia is törölhetné ezután ezeket a kommenteket.

Az idő még ezeknél is szűk keresztmetszet, valamint a visszajelzés is, illetve a káros tartalmak újra feltevése elleni szabályozás azonban lehet még kidolgozás tárgya úgy is, hogy ezeknek a tartalmaknak a 90 százalékát a szolgáltatók maguk teszik elérhetetlenné, azonban az EU szeretné, ha nem csak azok határoznák meg, mi számítana káros tartalomnak, és mi nem.

Sajnos az uniós szabályozások kialakulása is sok idő, tekintve, hogy akár egy EP-ciklus is eltelhet, amíg egy változtatási igényből újdonsül jogszabály lesz, ezért Keleti Artús magánvéleménye szerint a nagyobb szolgáltatók előbb fogják a problémát megoldani, mint ahogy azt az EU hivatalos policy-vá tenné.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek