no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Biró Zsolt: nem szövetkezhet az MPP és az EMNP

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Érvénytelennek nyilvánította a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) sepsiszentgyörgyi együttműködési megállapodását a polgári alakulat országos vezetősége.


Biró Zsolt MPP-elnök levélben közölte a Kovászna megyei szervezettel, hogy a párt alapszabályzata értelmében koalíciós megállapodást csak a politikai alakulat országos vezetősége köthet.

„Ennek értelmében érvénytelen a sepsiszentgyörgyi szervezet elnöke, Bálint József által az EMNP-vel kötött megállapodás" – mondta a Krónika kérdésére Kulcsár Terza József, az MPP Kovászna megyei elnöke. A két párt sepsiszentgyörgyi elnöke a múlt héten írt alá együttműködési egyezményt, mely a jövő évi választásokra is vonatkozott volna, ám az MPP megyei és országos vezetői már akkor jelezték, hogy velük nem konzultáltak, és hogy nem értenek egyet a kérdésben.

Kulcsár Terza József csütörtöki sajtótájékoztatóján a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) regionális önkormányzati munkacsoportjának keddi üléséről is beszámolt. Kifejtette, hogy az itt elhangzottak szerint nem lehet két autonómiastatútum, az erdélyi magyar szervezeteknek meg kell egyezniük a kérdésben.

Elmondta, Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott még a nyáron kezdeményezni fogja, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek az ügyben. A háromszéki politikus elmondta, hogy az ülésen határidők leszögezését sürgette, hiszen, mint fogalmazott, „nincs újabb 25 esztendőnk a várakozásra".

„A viták tükrözték az erdélyi, a székelyföldi helyzetet, Szili Katalin nehéz feladat előtt áll, amikor megegyezésre kell sarkallja az erdélyi politikusokat" – vélte Kulcsár Terza. Hozzátette, az MPP vállalja a közvetítő szerepet az ügyben, ugyanakkor felidézte, hogy amikor elkezdődtek a tárgyalások az RMDSZ-szel, a bizottságba az SZNT-t is meghívták, de képviselői nem mentek el a megbeszélésre.

krónika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek