no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Böjte Csaba is énekelte a Himnuszt Sepsiszentgyörgyön

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az akció hétfő óta minden nap megismétlődik. Egyre többen gyűlnek össze himnuszt énekelni a prefektusi hivatal ablaka alatt.


"Példátlan és megengedhetetlen, hogy az Európai Unióban pontosan 25 évvel az úgynevezett román demokrácia kitörése után nem szabad elénekelni a magyar nemzet himnuszát. A himnuszénekléses tiltakozássorozat célja, hogy lássák Bukarestben, hogy eltévesztették a címzettet, mert ha valaki azt gondolta, hogy büntetésekkel el lehet tántorítani nemzeti érzelmeinktől, az tévedett" - írta Facebook-oldalán Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke azt követően, hogy ma is kivonultak a sepsiszentgyörgyiek a prefektúra épülete elé elénekelni a Himnuszt.

A Magyar Polgári Párt a hét elején hívta himnuszéneklésre a sepsiszentgyörgyieket, ugyanis Marius Popică, Kovászna megye prefektusa - akit egyébként ma váltott le a miniszterelnök - ötezer lejes bírságot szabott ki a pártnak. Az MPP szerint a prefektus azért bírságolt, mert a trianoni békediktátum elfogadásának évfordulójára rendezett megemlékezésen elénekelték a magyar himnuszt. Popică ezzel szemben azt állította, hogy nem a magyar himnusz köztéri eléneklése miatt bírságolt, hanem azért, mert a magyar himnusz mellett a román himnusz nem hangzott el, és szerinte ezzel a polgáriak törvényt sértettek. 

A himnuszéneklési akcióhoz az RMDSZ is csatlakozott, Sepsiszentgyörgyön kívül Csíkszeredában is himnuszt énekeltek az emberek. A himnuszéneklési akció hétfő óta zajlik, december 15. és 21. között minden hétköznap délután, 15.45 és 16.45 között a prefektúra sepsiszentgyörgyi székháza előtt énekelik a nemzeti imát.

transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek