no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Borbély szerint még az idén lehet előrelépés a schengeni csatlakozás ügyében

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Borbély László, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke Achim Trösterrel, Németország újonnan kinevezett helyettes nagykövetével találkozott július 22-én Bukarestben.


„Románia legfontosabb gazdasági partnere Európa-szinten Németország annak ellenére, hogy a német banki szféra még mindig tartózkodó magatartást tanúsít az országgal szemben. A két országot szoros politikai és társadalmi kapcsolat köti össze. Az Erdély területén élő szász és sváb kisebbségi közösség szerves történelmi részei az országnak, komoly értékeket képviselnek. Erdély területein évszázadokon át együtt élt a román, a magyar és a német közösség, amelyeknek hagyományait az elkövetkezőkben is fontosnak látjuk megjeleníteni” – hangsúlyozta a találkozón Borbély László, aki az egyeztetésen kiemelte, hogy Románia számít Németország támogatására a schengeni-csatlakozás előmozdítását illetően. „Számítunk arra, hogy még idén, év vége előtt történik előrelépés, legalábbis ami Románia légi közlekedését illeti” – tette hozzá az RMDSZ politikusa. 
Achim Tröster nagykövet-helyettes arról biztosította a képviselőház külügyi bizottságának elnökét, hogy a megfogalmazott felvetéseket továbbítja mind a nagykövetség, mind a németországi külügyminisztérium felé. (rmdsz tájékoztató)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek