rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Borbély Zsolt Attila új könyvének bemutatója

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

clock 2019. április 16., kedd, 18:00 óra, Colonello


Borbély Zsolt Attila jogi és politológusi végzettséggel rendelkező közíró, politikai szakértő a rendszerváltás utáni erdélyi magyar történelem legtöbbet publikáló kutatója, nem mellesleg az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács országos alelnöke. Eddig megjelent tizennégy kötetének vezérfonala az erdélyi magyar érdekképviselet nemzetpolitikai szempontú értékelése.


Művei között több politikatörténeti jellegű („Erdélyi magyar politikatörténet 1989-2003”, ”Az erdélyi magyar politikai érdekképviselet negyed évszázada”), van, amely egy-egy sorsmeghatározó politikatörténeti eseményt dokumentál („Amire felesküdtünk Isten és ember előtt”, „A Neptun-gate”, „Nemzetellenes támadás a Bolyai Egyetem ellen”) továbbiak pedig korábbi írásainak válogatásait tartalmazzák.

Az Erdélyi Naplóban („Nemzeti önrendelkezés – a magyar jövő útja”) valamint a Kapuban („Székely kapu a magyar világra”) megjelent szövegeinek gyűjteményei után idén a Kriterion könyvkiadó gondozásában, a Gordiusz sorozatban jelent meg a „Minden magyar felelős minden magyarért” című kötet, mely a szerző tudományos igénnyel megírt tanulmányait tartalmazza.

„Borbély Zsolt Attilának ez a könyve – akárcsak az ezt megelőzőek – a mellébeszélés nélküli igazat mondja ki arról a világról, amelyben élünk, és amelyhez tartozunk.” – írja a legendás Ellenpontok egykori szerkesztője, Tóth Károly Antal előszavában.

A szerző előszavában eképpen vall a kötetről:
„„Nincs más vértem, mint akaratom tisztasága, nincs más társam, csak lelkiismeretem, nincs más reményem, mint kötelességem megteljesítése.” – írta Szabó Dezső a „Panasz” című kötet előszavában. Magaménak érzem közel száz esztendeje leírt sorait, azzal a kiegészítéssel, hogy ellentétben Vele, nekem megadatott, hogy társaim legyenek a harcban. Olyan társak, határon innen és túl, politikai szervezeteken belül és kívül, akikre számítani lehet, akikkel a közös célok, a közös erkölcsi és politikai értékrend és nem a politikai zsákmány reménye köt össze.
Nekik ajánlom e kötetet és mindazoknak, akiket még nem volt alkalmam megismerni, de akiknek ugyanezen értékrend ad nekik hitet, erőt és (ki)tartást.”

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

NABÍDKA SUPER URGENTNÍ NABÍDKA SUPER URGENTNÍ Na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek