rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Brazíliában többségében már 40 év alattiakat juttat intenzívre a helyi vírusvariáns

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Egyre inkább a 40 évesnél fiatalabbakat támadja meg Brazíliában a koronavírus helyileg kialakult variánsa – áll a Brazil Intenzív Terápiás Orvosok szövetségének jelentésében, amelyet kedden ismertetett a Reuters hírügynökség.


A brazil kórházak intenzív részlegein immár 52 százalékos a 40 év alatti betegek aránya, ami 16,5 százalékos emelkedés decemberhez és februárhoz képest. A jelenségre csak találgatják a magyarázatot a szakértők. Az egyik feltételezett ok a vuhani alapvírustól eltérő, helyileg Manaus városában azonosított vírusvariáns lehet, amely úgy tűnik, hevesebben támadja a fiatalokat. További magyarázatul szolgálhat, hogy az idősebbek körében növekszik a beoltottság, és az, hogy a fiatalok kevésbé szigetelik el magukat, nem tartanak kellően a járványtól.

Jelenleg Brazília a világjárvány globális góca. A ragály miatt már egy hete naponta több mint négyezren halnak meg, a halálos áldozatok száma meghaladja a 350 ezret. A kórházakban nincs elég intenzív kezelést biztosító hely, és vannak, akik „üresedésre” várva halnak meg.

Kedden a koronavírus fertőzőbb brazil variánsától tartva a francia kormány felfüggesztette a légi közlekedést Brazíliával.

(24.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek