rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Budapesten egyeztettek az erdélyi magyar pártok vezetői

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ, az EMNP és az MPP elnökei a Máért szünetében ültek tárgyalóasztalhoz.


Budapesten egyeztettek egymással az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) vezetői. Mint Tőkés László EP-képviselő sajtóirodájának közleményéből kiderül, a találkozóra pénteken, a határon túli magyarok reprezentatív politikai szervezeteinek, a magyar parlamenti pártoknak és a magyar kormány képviselőinek fórumán, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) került sor.

A közlemény szerint – a legutóbbi, október 3-i nagyváradi találkozójukon megbeszéltek szerint – az RMDSZ, az EMNP és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökei folytatták a megkezdett párbeszédet meghatározott témák mentén.

A Máért szünetében a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács vezetői tartottak munkaülést, amelyen többek között az elkövetkező időszak közösen szervezendő Kárpát-medencei programjait vették számba.

Ezt követően Szili Katalinnak, a magyar miniszterelnök autonómiaügyi megbízottjának kezdeményezésére munkamegbeszélést tartottak az RMDSZ, a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői. Ezen az autonómiák közösen képviselt alapelveiről és a magyar országgyűlés volt elnöke által kezdeményezett autonómia-kerekasztal további, elnöki szintű találkozóiról volt szó.

(főtér.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek