rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Cameron: Megtalálunk titeket és mindenkit hazaküldünk

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A brit kormány még a jövő évi választások előtt szigorítja a bevándorlásra vonatkozó feltételeket. David Cameron szerint félmillió illegális bevándorlót akarnak kitoloncolni, de azoknak is kevesebb segély jár majd, akik legálisan érkeztek az országba. Csökkentenék a segélyezés időtartamát is, a munkanélkülieknek fél év helyett csak 3 hónapig járna támogatás.


A szigetországban félmillióan élnek papírok nélkül. „Megtalálunk titeket és mindenkit hazaküldünk” – írta David Cameron saját cikkében, amit a Telegraph közölt. A miniszterelnök még a jövő évi választás előtt szigorítaná a bevándorlókra vonatkozó törvényeket. „Olyan bevándorlási rendszert akarunk, ami a brit államnak kedvez, és nem a visszaéléseknek. Van, aki dolgozni jön hozzánk, de van aki a segélyek miatt és olyan is, aki diáknak hazudja magát, csak hogy még több pénzhez jusson. A brit adófizetők 5 év alatt 500 millió fontot spórolhatnak, ha módosítunk a szabályokon” - ígérte Cameron.

Angliában az illegális bevándorlók is jogosultak segélyre, a legálisan érkezettek pedig annyit kapnak, mint a britek. A lakástámogatás és munkanélküli segély fél év alatt átszámítva másfél millió forint is lehet. Cameron szerint az illegális bevándorlók ezentúl semmit nem kapnának, és a legális bevándorlók is csak 3 hónapig, a mostani fél év helyett. „A kormány csak a számokkal foglalkozik, nem az illegális bevándorlással, és nem azzal, hogy a munkáltatók hogyan élnek vissza a helyzetükkel és hogyan teszik kiszolgáltatottá a hozzájuk érkező bevándorlókat. A probléma megoldásához ezekkel kellene foglalkozni” – mondta egy ellenzéki képviselő.

A brit kormány tavaly jelentette be, hogy kvótákat terveznek az európai bevándorlókra. Magyarország évente 2-3 ezer helyet kapott volna, de az EU-s intézmények tiltakozása miatt ejtették a tervet. Az uniós tagságról viszont továbbra is népszavazást tervez a brit kormány. (mno/Hír Tv)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek