rmdsz 1
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ciolacu: Addig nem szavazzuk meg a szenátsuban a karanténtörvényt, amíg a kormányfő nem jön a parlament elé

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A szociáldemokraták akkor szavazzák meg a szenátusban a karanténtörvény tervezetét, ha a kormányfő és az egészségügyi miniszter kiáll a parlament elé és tisztázza a tervezet homályos aspektusait, jelentette ki hétfőn Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke.


A kormány által a képviselőházba küldött törvénytervezet rossz, emiatt a döntő házban, a szenátusban folytatják a tervezet vitáját, meghallgatják a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsot (CSM) és az állampolgári jogokért és szabadságokért küzdő civil szervezeteket is, fejtette ki Ciolacu, aki szerint a parlament elé terjesztett törvénytervezethez nem csatolták az igazságügyi minisztérium jóváhagyását.

'Nem szavazzuk meg a törvénytervezetet addig, amíg a kormányfő és az egészségügyi miniszter nem jön elénk, hogy tisztázzunk minden homályos dolgot a tervezettel kapcsolatban' - jelentette ki Ciolacu a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottságának ülése után.

Erre reagálva a kormány nyilatkozatban leszögezi, hogy sem Ludovic Orban kormányfő, sem a kabinet tagjai nem kaptak meghívást, hogy részt vegyenek a karanténtörvény tervezetének parlamenti vitáján.

'Mind a kormányfő, mind az igazságügyi, illetve az egészségügyi miniszter hajlandó bármikor részt venni a parlamenti vitákon, ha meghívják őket, vagy erre hivatalos felszólítást kapnak' - áll a kormány közleményében.

(agerpes.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek