rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Csík Zenekar és Bikini együttes a Főtér Fesztiválon

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Idén a szervezők a lelkes támogatókkal együtt két neves magyaroszági zenekar fellépésével szeretnék örvendeztetni a nagybányai és környékbeli közönséget.


A Kossuth-díjas Csík Zenekar az elmúlt évek magyar kulturtörténeti jelenének kiemelkedő együttese, a népzene mesés és igényes feldolgozói, a hangulatos és egyben fájdalmas zenevilág népszerű követői és alkotói. A „Most múlik pontosan” című Quimby feldolgozás hozta meg a széleskörű népszerűséget a zenekar számára, de tarsolyukban 25 évnyi dal és érzelmes alkotás tálálható. Önmagukről így vallanak:

 

„Negyed évszázada, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar. Ahogyan a szerelem is tud gyönyörű ugyanakkor gyötrelmes lenni, úgy a népzene szeretetében eltelt 25 év is tudott göröngyös útra vinni, illetve egekig felemelő boldogságot adni. Kívánom mindazoknak, akik kíváncsian figyelemmel kísérik a munkánkat, hogy még sokáig leljenek örömet koncertjeinken az általunk játszott dallamok hallgatásában. Ezzel magunknak is kívánom ezt, hiszen hosszú ideig szeretnénk még mosolygó szemű, boldog, meghatott arcokat látva játszani, tudva, hogy van kinek muzsikáljunk.”

A legendás Bikini együttes, a magyar rock időtálló zenekara 

Németh Alajos zeneszerző-basszusgitáros 1982-ben hozta létre a Bikini együttest Nagy Feróval, az akkor épp nem működő Beatrice frontemberével. Két albumot készítettek ebben a felállásban – olyan lemezeket, amelyek a mai napig komoly értéket képviselnek a magyar könnyűzenében.

A Bikini igazi sikertörténete azonban 1985-ben indult el, amikor D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. A két év múlva megjelent, Mondd el című album több mint háromszázezer példányban kelt el! Az együttes sorra készítette lemezeit, rajtuk örökké élő dalokkal.

A zenészek idejük kisebb részét töltötték stúdióban, a Bikini ugyanis elsősorban koncertező zenekar. A megszámlálhatatlanul sok fellépés szinte mindegyike telt ház, gyakran több tízezer ember előtt zajlott. A legemlékezetesebb koncertekre közvetlenül a romániai forradalom után, Temesváron került sor: a Bikini elsőként lépett fel Erdélyben a magyar együttesek közül, hihetetlenül forró hangulatban.

Nagybányán már járt a zenekar, de kültéri koncertre csak most nyílik alkalom, ahol a 80-as, 90-es évek nagy slágereit együtt énekelhetjük velük: Adj helyet magad mellett, Mielőtt elmegyek, Fagyi, Részegen ki visz majd haza, Ha volna még időm, Közeli helyeken, Megüssem vagy ne üssem, Nehéz a dolga a katonának stb.

(a szervezők)

 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek