no
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egész iskolai pályafutásuk során kitoltak a mostani hetedikesekkel – most sincsenek tankönyveik

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Egy újabb nemzedék, akiknek a sorsát megpecsételte a mihaszna oktatási rendszer.


A mostani magyar hetedik osztályosok csak a második félévben kapják meg a tankönyveik egy részét, mint ahogy eddig is minden évben pórul jártak.

Az ok egyszerű: ők az első évfolyam, akik a 2011-es tantervreform (szép szó) után mentek suliba, így nagyjából a teljes addigi szettet le kellett cserélni.

És mivel ez Románia, a munkát minden évben késve kezdik, a sikertelenül pályázó kiadók pedig minden évben megfellebbezik a döntést, egy országos tankönyvnyomtatási pályázat ugyanis olyan sok pénzt hoz a kasszára, amit mondjuk egy Eliade-összessel aligha lehetne überelni.

Emiatt a könyvek nyomtatása is csúszik, ráadásul a magyar diákok tankönyveit még le is kell fordítani ugye.

A második félévben meglesz a biológia-, tanácsadás és személyiségfejlődés-, informatika-, technológia-, fizika- és földrajz-tankönyv, de továbbra sem lesz (és egyelőre kérdés, hogy mikor lesz) tankönyv a matematikához, társadalomtudományokhoz, testneveléshez (!), történelemhez, kémiához, illetve a román nyelv és irodalomhoz. Utóbbit ugyan nem kell lefordítani magyarra, csak a korábbi változatokat nem fogadta el az oktatási minisztérium. 

További részletek a Székelyhonon.

Persze nemcsak a hetedikesek könyveivel vannak bajok, a hatodikosoknak is kijutott azért nemrég.

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek