rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egész Románia láthatta, amint felcsendül a magyar és a székely himnusz Csíksomlyón, a pápa jelenlétében

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az eső, a sár, semmi nem tudta megakadályozni a magasztos pillanatot.


Az ember csak áll az út szélén, az esőben, Kápolnásfaluban és egyszer csak elhúz mellette a pápa és integet. Van ez így.

Ferenc pápa körülbelül 90 ezer hívő előtt tartotta meg szentmiséjét a csíksomlyói kegyhelyen. A mise végén a pápa elhelyezte az arany rózsát a helyszíne szállított Mária kegyszobor lábainál. Az arany rózsa a pápák különleges ajándéka, amelyet a különböző Mária-kegyhelyeknek szoktak ajándékozni a Szűzanya iránti tisztelet jelképeként. Aztán felhangzott a kontextusban (ugye, Csíksomlyó Romániában van) sok vitát és konspirációs elméletet generáló magyar himusz, amelyet a székely himnusz követett. Ám a Szentatya ezt már nem várta meg, elindult látogatásának következő állomása, Jászvásár (Iași) felé.

A hívő tömeg a helyén volt a csíksomlyói nyeregben. Az eső szintén, és nem volt tekintettel a lelkek hangulatára. 

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek