rmdsz 1
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egy évig Nagybánya Románia Ifjúsági Fővárosa

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Románia Ifjúsági Fővárosa programot az Európa Ifjúsági Fővárosa mintájára dolgozták ki és bonyolítják le. 2018. május 2. és 2019. május 1. között Nagybánya viseli a címet, korábban Bákó és Temesvár volt még Románia Ifjúsági Fővárosa.


Szerdán, május 2-án vette át az ifjúsági főváros címet Nagybánya, Bákótól veszi át a stafétabotot, a címet jövő év május elsejéig tölti be. Ünnepélyes keretek között indul az ifjúsági év Ioana Bran ifjúsági és sport miniszter jelenlétében. 

A Románia Ifjúsági Fővárosa cím megpályázásával, majd a cím elnyerésével Nagybánya azt a küldetést vállalta fel, hogy a várost a fiatalok iránt leginkább nyitott és barátságos romániai várossá fejlessze, a fiatalok és az ifjúsági szervezetek kezdeményezéseinek támogatásával és a fiatalok közösségfejlesztési meglátásainak megvalósításával.

A Máramarosi Ifjúsági Civil Szervezetek Föderációja Nagybánya önkormányzatával közösen a #Uturn című programot dolgozta ki, amely fő célkitűzései között az ifjúsági tevékenységek infrastruktúrájának biztosítását, a fiatalok számára vonzó lehetőségek létrehozását találhatjuk. Ennek célja, hogy a fiatalok aktívan bekapcsolódhassanak a közösség fejlesztésébe.

A nagybányai magyar közösség részéről a Főtér Fesztivál Egyesület partnerséggel csatlakozott már a pályazat leadásakor a programhoz. 

A Klaus Iohannis államfő védnöksége alatt zajló Románia Ifjúsági Fővárosa az Európa Ifjúsági Fővároséhoz hasonló elveket követ. A programot a Románia Ifjúsági Fővárosa vezetősége – a Romániai Ifjúsági Tanács, a Kolozsvári Ifjúsági Szövetség, a PONT csoport és a Román Kereskedelmi Bank (BCR) – koordinálja, célja pedig annak a módnak a fejlesztése, ahogyan a helyi hatóságok együttműködnek az ifjúsági civil szervezetekkel és a magánszférával annak érdekében, hogy a romániai fiatalokat helyezzék a városfejlesztési folyamatok középpontjába. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek