rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egyházi hírek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kérjük, ne feledkezzenek meg, hogy a hétvégén kezdõdik a nyári idõszámítás, megváltozik az óra.


* Virágvasárnap a koltó-katalini gyülekezetben a nyugdíjba vonult lelkipásztor búcsú-istentiszteletére kerül sor. Igét hirdet P. Tóthné Szakács Zita nyugdíjas móri lelkipásztornõ. A kezdési idõpont Katalinban 9.30, Koltón 11.15.

* A nagyheti szolgálatok a hagyományos rendnek megfelelõen fognak zajlani. Húsvétkor ugyancsak a hagyományos rend szerint lesz istentisztelet és osztanak úrvacsorát. Légációs szolgálatot Fehérvári István V. éves teológiai hallgató fog végezni.

* A nagybányai Krisztus Király templomban húsvétváró lelkigyakorlatra kerül sor a virágvasárnap elõtti napokban március 27-én és 28-án este 6 órakor, melyet Ft. László Rezsõ kapnikbányai plébános tart. Pénteken kiszolgáltatjuk a betegek szentségét azoknak a krónikus és idõs betegeknek, akik erre fölkészültek és a szentség fölvetelét kérik. Minden este szentmise elõtt egy órával gyónási lehetõség lesz.

A lelkigyakorlatot fáklyás, gyertyás keresztúttal zárjuk. Március 28-án, szombaton a szentmise után imádkozva, énekelve vonulunk föl a Kereszthegyre, ahol az egyes keresztúti stációknál más-más család mond elmélkedést. Hozzanak magukkal gyeryát, gyerekek akár fáklyát. Mindenkit, aki ilyen módon szeretne osztozni Jézus keresztútjában, várunk szeretettel.

Virágvasárnap a 10 órás szentmisén barkaszentelés lesz, valamint a felnõtt énekkar énekli a Passiót. Az esti szentmisén az ifjusági kórus a Rock Passiót énekli.

* Plébániánk irodájában miniatûr „kegytár bolt” alakult. Különbözõ vallásos ajándéktárgyak, rózsafûzérek, feszületek, emléklapok, könyvek, imafüzetek várják a kedves híveket. Minden szentmise után lehetõség lesz ezen tárgyak megvásárlására. A „bolt” célja nem üzlet, hanem misszió: elérhetõvé tenni azokat az eszközöket, tárgyi és szellemi kincseket, amelyek a templomhoz kötnek, amelyek Istenhez vezetnek bennünket. Legyen áldás ezen a misszión, hogy minél többünknek segíthessen ezen a fontos úton!

* A nagybányai Evangélikus-Lutheránus Egyházközség virágvasárnap a megszokott órarend szerint várja szeretettel híveit. Nagycsütörtökön délután 18 órától , nagypénteken is délután 18 órától, húsvét vasárnap délelött 10 órától lesz ünnepi istentisztelet úrvacsoraosztással, valamint húsvét hétfõjén délelõtt 10 órától is ünnepi istentisztelet úrvacsora osztással.

* A Nagybánya-Óvárosi Református Egyházközségbõl helyezték örök nyugalomra Mikola Ferenc testvérünket, akit 81 évesen szólított magához az Úr és Bencze Istvánné született Vincze Katalin asszonytestvérünket. Nyugodjanak békében!

* A Nagybánya-Óvárosi Református  templomban bûnbánati hét lesz és a bûnbánati istentiszteletek minden reggel 9 órakor és délután 18 órakor lesznek megtartva. 

* A Nagybánya-újvárosi Református Egyházközségbõl kísértük utolsó útjára Székely Zoltán János testvérünket, akit 90 évesen szólított magához az Úr és Mészáros Peºteºan Mária asszonytestvérünket, akit 80 évesen kísértünk utolsó útjára. Nyugodjanak békében!

* Az  Újvárosi református templomban virágvasárnap kerül sor az ünnepélyes konfirmációi istentiszteletre, amely keretében tizenhárom nagybányai ifjú fogja megerõsíteni hitét Istenben.

* Ugyanitt minden délelõtt 9 és délután 17 órától bûnbánati istentisztelet lesz, kivételt képez nagypéntek, amikor délelõtt 10 órakor, 12 órakor és délután 17 órakor várják a kedves híveket. A péntek délutáni szertartás keretén belül úrvacsoraosztás lesz.

* A felsõbányai református templomban húsvét nagyhete a készülõdés hete. A következõ napokban bûnbánati hét lesz és a bûnbánati istentiszteletek minden reggel 9 órakor és délután 17 órakor lesznek megtartva. Kivételt képez nagypéntek, amikor vasárnapi rendtartás szerint várják a híveket délelött 10 órára istentiszteletre és déli 12 órára a szenvedés történetének felolvasására. A továbbiakban húsvét elsõ és másodnapján ünnepi istentisztelet lesz a vasárnapi rendtartás szerint délelõtt 10 órakor, természetesen úrvacsoraosztással. A húsvét hétfõi szertartás keretében nem lesz úrvacsoraosztás. 

Bunda Csilla Annamaria

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek