rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egyházmegyei ifjúsági tábor Szamosardón

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hagyományokhoz híven idén is Szamosardón szerveztük meg Nt. Orbán István lelkipásztor, ifjúsági elõadó vezetésével a nagybányai egyházmegye ifjúsági táborát augusztus 8-12. között, több mint 50 résztvevõvel.


Idén a tábor témáját C.S.Lewis: Narnia krónikái címû fantasy sorozat második kötete jelentette. A mû keresztyén feldolgozása során többek között a találkozás, áldozat, új élet, harc, gyõzelem témákat érintették az elõadók: Csiszér István, Kovács Péter, Vékony Roland lelkipásztorok és Tar Renáta vallástanár.

Nt. Gellén Sándor esperes a Zsid. 13,12-14-et magyarázva már az elsõ nap megadta a tábor alaphangját, figyelmeztetve mindenkit, hogy várhatóan a Krisztussal együtt való szenvedés, a hitért való kiállás vagy az attól való eltántorodás fogja meghatározni az európai keresztyénség jövõjét. Hitünket mutassuk meg cselekedeteink által, fõként az egymás iránti szeretetre fókuszálva, hogy mindenki láthassa meg a bennünk élõ Krisztust. Ez a gondolat köszönt vissza Nt. Alföldi-Lakatos Tibor szolgálatából is, aki a két testvér példázata alapján (Mt. 21, 28-32) az Istennek való teljes engedelmesség szükségességére mutatott rá. Az esti áhítatok rendjén Gellén Máté és Tóth Henrietta teológiai hallgatók az Isten elõtti megállás, elszámolás tényével szembesítették a táborlakókat, felragyogtatva a kegyelem, és az Istenhez való odafordulás lehetõségét. Ez az Istenhez térés azzal jár, hogy megfeszíttetik számomra a világ, s én is a világ számára (Gal 6,14), ahogy a helyi lelkipásztor, Nt. Tóbiás Tibor szolgálata során felhívta rá figyelmünket. Az úrvacsorázással egybekötött záróistentiszteleten pedig Nt. Orbán István lelkipásztor Mal 3,13-14.18 alapján azzal bocsátott haza minket, hogy ezután is az igazi értékeket keressük, térjünk Istenhez és éljünk úgy, hogy általunk sokan megismerjék az élõ Urat.

Isten áldását tapasztaltuk ezen a héten, lelkünk felüdült és megpihent az Ige közelében, de megtanultunk egymásra is figyelni, örvendezve együtt lenni a különféle programokon, mint a kézmûves tevékenységek (pl. fazekasság, üvegfestés, textilfestés Kõszeghy István fazekasmester és Varga Diana képzõmûvész vezetésével), csapatépítõ játékok, vagy kirándulás a zsibói botanikus kertbe. Köszönjük egyházmegyénk fiatal zenészeinek, hogy együttlétünket még örömtelibbé tették azáltal, hogy gondoskodtak a színvonalas, fiatalos, Istent dicsérõ dallamokról.

Köszönjük Nagy Annamária igazgatónõnek és Vicsai János egyházmegyei fõgondnoknak, hogy házigazdákként újra támogattak minket, továbbá köszönet a nagybányai egyházmegyének, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelõ ZRT-nek a tábor anyagi támogatásáért! Isten áldása legyen a táborozókon, szervezõkön, támogatókon egyaránt! (Tar Renáta)

Bányavidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek