rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Először lett erdélyi borász az Év Bortermelője: Balla Géza

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Magyar Bor Akadémia döntése nyomán először lett határon túli borász az Év Bortermelője. Balla Géza az Arad-hegyaljai borvidéken készíti kiváló borait - írja a hvg.hu.


Az indoklás szerint a díj nem egy bor kiváló minőségének, de még csak nem is egy sikeres esztendőnek szól, hanem a bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez a magyar borászok által elnyerhető egyik legrangosabb magyar kitüntetés. A 2018. Év Bortermelője díj nyertese az Arad-hegyaljai, közismertebb nevén a Ménesi borvidéken tevékenykedik immáron 35 éve, ebből 20 éve a saját pincészetében. 2008-tól a marosvásárhelyi Sapientia Tudományegyetem Kertészeti Kar Szőlészeti és Borászati Tanszékének vezetője, mint egyetemi adjunktus. Számos szakmai tankönyv, valamint szakmai rovatok szerzője. 2004 óta a Magyar Bor Akadémia Tagja.

Egyébként a romániai borok épp a napokban megjelent idei toplistáján szintén Balla Géza Feketeleányka és Cabernet Franc házasításával készült Sziklabora kapta a legjobb értékelést a magyar termelők közül: összesítésben 91 ponttal a 8. helyre sorolták. 

(transindex.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek