no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Élőzenés táncházak Szigeten, Domokoson

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Éééés… ismét tájolunk! Ezúttal élõzenés táncházakat tartunk, mégpedig április 15-én, azaz szerdán 16 órától Domokoson az iskolában, április 16-án, csütörtökön 17 órától pedig Máramarosszigeten, a Hollósy-házban!


A táncoktatással egybekötött délutáni programokon közremûködik a nagybányai Berena Zenekar, azaz Moldován Balázs, Alföldi Lakatos György, Alföldi Lakatos Tibor és Markó Botond. 

Több éve zajló tájoltató programsorozatunk keretében legutóbb az elmúlt év végén (2014 novemberében) hagyományos kézművességeket és mesterembereket sikerült ismét eljuttatnunk a Bányavidék és Máramaros településeire (Máramarossziget, Hosszúmező, Felsőbánya, Szinérváralja, Monó, Szamosardó, Nagybánya, Koltó és Domokos). Idén februárban a kolozsvári Sétáló Bábszínház vendégeskedett Nagybányán és környékén, a Nap leánya, Hold fia című mesejátékkal. A gyermekek, óvónénik és tanító nénik nagy szeretettel fogadták a vándorbábosokat a bányavidéki és Sziget-környéki turné során. Végül Bertóti Johanna „A szobában tavasz van” címû verses koncertje március közepén vándorolt Nagybányán és környékén.

Tájoltatási programsorozatunkat, amelynek keretében hagyományőrző, ifjúsági és gyermekrendezvényeket igyekszünk eljuttatni a megye és a szűkebb régió magyarlakta településeire, a magyarországi Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal támogatja!

Teleki Magyar Ház

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek