rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ez váltja az Androidot: 60%-kal gyorsabb, más gyártók is átállhatnak a Huawei új rendszerére

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Javában zajlik a Huawei saját operációs rendszerének tesztelése, már más mobilgyártók is bekapcsolódtak – jelentette a kínai állami média.


Androidos alapokon nyugszik, de annak csak bárki által szabadon használható részeit használja az operációs rendszer, amit a Huawei fejleszt. A kínai mobilgyártó fölött régóta lebeg a Trump-adminisztráció pallosa, így évek óta készülnek B tervvel. Idén tavasszal márciusban a vállalat konzumer részlegét vezető Richard Yu egyértelművé tette, hogy lényegében elkészült a rendszer. Már májusban kiderült, hogy az amerikai kormányzat intézkedései miatt máris szükség van rá, miután amerikai cégek nem szolgálhatják ki a Huaweit, így a Google sem biztosíthatja az Android fontos részeit.

Sokan HongMeng OS néven emlegetik a rendszert, a gyártó azonban az európai szabadalmi hivatalnál a Nyugaton könnyebben marketingelhető Ark OS nevet is levédette. A platformról a Global Times azt írja:

60 százalékkal gyorsabban működik, mint az Android.

A kínai állami médium azt is közzétette, hogy a rendszert már a Tencent helyi technológiai óriásvállalat és olyan kínai mobilgyártók is tesztelik, mint az Oppo és a Vivo. Ez sokkal inkább növelheti a Huawei mobilpiaci túlélési esélyeit, mint a sebességkülönbség. Ahogy az ügy májusi kirobbanásának idején megírtuk: visszafelé sülhet el az amerikai fegyver, ha a kínai gyártók összefogva teszik le a voksukat egy új platform mellett.

[Meg szeretném érteni: mi történhet most a Huawei-jel? Buknak? Nyerhetnek?]

Ehhez már csak a most szóba hozott Oppo és Vivo is elég lehet, a Huawei-jel együtt ugyanis már 35 százalékos piaci részesedésük van. Így az európai vásárlók például könnyen azzal szembesülhetnek, hogy

míg 10 polcon lévő telefonból eddig egy iPhone és 9 androidos készülék volt, hirtelen 1 iPhone, 6 androidos készülék és 3 új rendszerű lesz.

Ha más kínai gyártókat is az új platform felé terel az állam, akkor pedig az is könnyen elképzelhető, hogy több országban is az androidos telefonok kerülnek kisebbségbe a kínálatban.


(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek