rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Facebookozva a halálba: kilenc román állampolgár vesztette életét egy Maros megyei kisbusz magyarországi balesetében

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Kilenc román állampolgár vesztette életét a magyarországi Ceglédbercelnél kedden délután történt mikrobuszbalesetben. A járművet Maros megyében íratták forgalomba. A sofőr a közösségi oldalon csevegett a tragédiát megelőzően.


Paul Ciocoiu, a román külügyminisztérium szóvivője a bukaresti Digi 24 hírtelevíziónak  elmondta: a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset. A szóvivő kedden kora este még arról adott hírt, hogy hét román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek. A magyar hatóságok ezt módosították, miszerint összesen kilencen vesztették életüket. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-vel közölte, kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien a román rendszámú kisbuszban utaztak.

András Tamás elmondta, hogy a kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.

A bukaresti sajtó kedden késő este olyan felvételt tett közzé, amely néhány másodperccel a frontális ütközés előtt készült, mégpedig a román mikrobusz sofőrjének mobiltelefonjával. Az Adevărul napilap honlapja szerint a rövid videót (csak erős idegzetűeknek ajánlott megtekinteni!) – amelyen hangos zene, valamint beszélgetés hallható – a járművezető egyik ismerőse tette közzé. A felvétel tanúsága szerint a sofőr élő kapcsolatot létesített a Facebook közösségi oldalon vezetés közben, és vélhetően a figyelmetlensége miatt hajtott át a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a homokot szállító teherautóval. Jól kivehető, hogy a mikrobuszt vezető férfi nem vesztette el az uralmát a jármű fölött. Különben sajtóhírek szerint az áldozatok a Maros megyei Mikefalvához tartozó Désfalváról származnak, és Szlovéniából igyekeztek haza. A román külügyminisztérium honlapján közleményben tájékoztatott arról, hogy a budapesti nagykövetség konzuli egysége a helyszínre utazott, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak. A külügyminisztérium a román konzulok magyar rendőrségtől szerzett információira hivatkozva azt közölte, hogy a balesetet a romániai kisbusz okozta, amely nagy sebességgel előzött, és frontálisan ütközött egy teherautóval.

A bukaresti külügyi tárca emlékeztet, hogy az érintett állampolgárok Románia budapesti nagykövetségének 0036-384-76-89, 0036-384-83-94 és 0043-1-230.95.10, 0036-30-535-69-12 telefonszámain kérhetnek segítséget.

(kronika.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek