k rmdsz
2024. április 25., csütörtök Márk napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Fantáziamadár... címmel hirdetett nemzetközi rajzversenyt a szinérváraljai magyar iskola

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Fantáziamadár... címmel hirdetett nemzetközi rajzversenyt a szinérváraljai magyar iskola, melyre közel 2 000 pályamunka érkezett.


,,Szemet gyönyörködtetõ, lelket melengetõ volt látni azt a sok gyermekrajzot, amelyek életre keltették a gyermeki lélek színességét, vidámságát, szoros kapcsolódását a természethez.

Siker és öröm jellemezte a lelkes pedagógusi csapat munkáját, akik fáradtságot nem ismerve megszervezték e színvonalas eseményt.” - nyilatkozta az esemény kapcsán Hitter Annamária magyar szakos tanfelügyelõ.

Nemzetközi rajzverseny

Fantáziamadár

Ezzel a címmel hirdetett meg nemzetközi rajzpályázatot a szinérváraljai „Alexiu Berinde” Líceum magyar tagozata. A Benedek Elek: Ne bántsd a fát címû versét mottóul viselõ pályázatra magyarországi, szerbiai és természetesen romániai óvodások, kisiskolások és gimnáziumi tanulók küldtek be - kapaszkodjanak meg! - közel 2000 pályamunkát. Zsûrinek még nem volt olyan nehéz dolga, mint múlt pénteken, amikor a helybeli kultúrotthonban sorra került kiállításmegnyitó után értékelnie kellett a beérkezett munkákat. Csak az oklevelek száma felért egy szolidabb kiállítás anyagával.

A tárlatmegnyitót, amit az iskola diákjainak a rövid elõadása vezetett be, Czompa Mónika tanítónõ irányításával - a pedagógusokon, szülõkön, nagyszülõkön, hozzátarozókon kívül -, megtisztelte jelenlétével Hitter Annamária magyar szakos tanfelügyelõ, valamint Kádár Ioana Gabriela, az oktatási intézmény aligazgatója és Pop Mihai Cosmin iskolaigazgató is. A minden eddigi rekordot döntõ kezdeményezés fõ irányítója Tepfenhárdt Ágota óvónõ volt, aki mögé egyként sorakoztak fel a váraljai iskola magyar tagozatának pedagógusai. Feltétlenül meg kell említenem azt is, hogy az egyik óvónõ, Hiripi Erzsébet vette a fáradtságot és román nyelvre fordította a Benedek Elek-verset, így a magyar nyelvet nem ismerõk is megérthették a kiállítás üzenetét.  (Tamási Attila)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Banyai 2016.05.14 12:06:08
Vagany!


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek