no
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Felolvasták a parlamentben a bizalmatlansági indítvány szövegét

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Felolvasták vasárnap a parlament két házának együttes ülésén a Romániát nem lehet elkobozni. Megvédjük a demokráciát és az állampolgárok szavazatait címet viselő bizalmatlansági indítványt.


A dokumentumot Mihai Fifor szociáldemokrata párti szenátor ismertette a szónoki emelvényről. A Sorin Grindeanu vezette kormány ellen irányuló indítványt a PSD és az ALDE 223 képviselője és szenátora írta alá.

Szerdán 11 órától vitatják meg, és ugyanekkor szavaznak róla. Az indítvány szövege rámutat, a miniszterelnök és az egyik miniszter teljesen semmibe veszik az állami intézmények működésének demokratikus szabályait, politikai éretlenségről és felelőtlenségről tesznek tanúbizonyságot, nézetük szerint az alkotmány és a törvény előírásainak betartása fakultatív. Bővebben itt lehet olvasni róla.

Victor Ponta már tud valamit

Azt kérdezték Victor Ponta kormányfőtitkártól vasárnap a parlament épületében összegyűlt újságírók, hány PSD-s képviselőt és szenátort sikerült meggyőznie, hogy ne szavazzák meg a bizalmatlansági indítványt. "Több mint 14-et. És ez az, ami számít. (...) Azt hiszem, egyetlen igazi PSD-politikus sem fog más pártokat segítségül hívni, hogy oldják meg belső problémáit" - válaszolt Ponta.


(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Nabídka úvěru Nabídka úvěru Potřebujete naléhavě půjčku? Poskytujeme osobní půjčky? podnikatelské (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

Megbízható és gyors hitel ajánlat Üdvözlöm! A különféle pénzügyi gondok leküzdése érdekében nem kell többé törődnie (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek