Reklam
2024. március 19., kedd József napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

FF2018: METALON koncert

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A Metalon zenekar először lép fel a Főtér Fesztivál nagyszínpadán, 2018. szeptember 13-án, csütörtökön 18.00 órától.


A Metalon egy erdélyi magyar rock zenekar, amely 2016 januárában alakult egy baráti társaságból. Adorjáni Szabolccsal vokál/gitáron, Bülgözdi Lóránttal szólógitáron, Sallay Péterrel basszusgitáron és Inocan Ákossal dobon. A zenekarban a felállás változott 2017-ben ugyanis közös megegyezés alapján, Inocan Ákost Bucsi Sándor (CASH, -ex FiveB) váltotta.

https://www.youtube.com/results?search_query=metalon

Az első koncertfellépés 2016. április 27-én volt a kolozsvári Knock Out zenekar előtt, ezenkívül sikerült olyan zenekarok előtt fellépni, mint Kalapács, Rudán Joe, Akela, Aurora, Twister, Kazah. 2016 decemberén megvolt az első Kolozsvár határain kivüli koncert Marosvásárhelyen a magyarországi Action zenekar előtt. 2017. nyarán sikerült eljútni Magyarországra, Biharkeresztesre ahol egy Motoros fesztiválon mutatták meg magukat a Romeó Vérzik zenekar előtt. Szintén ebben az évben sikerült a Kolozsvári Magyar Napokon fellépni, illetve több székelyföldi városban pl. Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, Gyergyószentmiklós, Székelyudvarhely. A 2017.-es EMI tábor keretein belül is zenéltek a kisszínpadon az Omen koncert után.

2017-ben 3. helyezést értek el a Legszebb Erdélyi Magyar Dal versenyen a “Szemben az árral“ c. dallal, és a Peron Music Tehetségkutató fesztiválon különdíjasok lettek Székelyudvarhelyen, 2018.-ban Marosvásárhelyen pedig 2. helyezést értek el.  A zenekar az etalon együttesektől inspirálódva írja saját dalait, és az old school, heavy metál szellemét próbálja felidézni.

A Metalon zenekar a 2018-as Főtér Fesztivál - Nagybányai Magyar Napokon belül az Ifjúsági nap és a Térzene fesztivál keretében fog fellépni.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Hippie 2018.08.15 23:39:53
Nagy örömben lesz részetek, kedves nagybányai és Nagybánya környéki rockerek! Hajrá!


Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek