rmdsz 1
2024. március 28., csütörtök Hajnalka napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Focivébé, nyolcadik nap: Argentínát agyonverték a horvátok

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Videóbírós döntetlen, hősiesség és súlyos alázás folyt ma a vébén. Messit egyszerűen eltüntették.


Jól nézzék meg a fenti képen Lionel Messit, mert esélyes, hogy a csoportkörök után már nem fogjuk látni. Argentína összeomlott, gáláztak a horvátok a nap utolsó, gólokban viszont elsőszámú meccsén. 

 

Miért sírhat Argentína? Mert elfelejtette, hogy a futball csapatjáték, és egy évtizeden keresztül mindent alárendelt egyetlen játékosnak. Messi korszakos zseni, de nem Messiás.

 

A vébé legnagyobb lúzerei: az argentin szövetségi kapitányok. Ők vannak a legtöbben ezen a vébén, szám szerint öten, de eddig kilenc meccsen egy Izand elleni döntetlen és nyolc vereség a mérlegük. Hector Cúper (Egyiptom), Juan Antonio Pizzi (Szaúd-Arábia) és Ricardo Garceca (Peru) már ki is esett, José Pekerman (Kolumbia) és Jorge Sampaoli (Argentína) még reménykedhet.

 

 

A meccs bohóca: Willy Caballero. A megsemmisülés szakadékába a Chelsea cserekapusa lökte a döcögő argentin szekeret, amikor gólpasszt adott Ante Rebicsnek.

 

A meccs embere: Luka Modrić. Így focizik egy modern tízes, a bombagólja csak hab volt a tortán. 

 

 

D-csoport, 2. forduló: ARGENTÍNA–HORVÁTORSZÁG 0-3

Argentína: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio (Pavón, 56.), Mascherano, Pérez (Dybala, 68.), Acuna – Messi, Agüero (Higuaín, 54.), Meza.

Horvátország: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Brozović  – Rebić (Kramarić, 57.), Modrić, Perišić (Kovaćić, 82.) – Mandžukić (Corluka, 90+2.).

Gólszerzők: Rebić (53.), Modrić (80.), Rakitić (90+1.)

 

Peru hősiesen búcsúzik

A világbajnokság tizedik egygólos meccse után Franciaország nyolcaddöntős, Peru kiesett. 

 

A meccs továbbjutója: Franciaország. Az első sztárcsapat, amely bejut a legjobb 16 közé. Mélyen saját tudása alatt játszik, a vezetés megszerzése után nem is nagyon hajt a második gólra, de így is nyert kettőből kettőt.

 

A meccs Marokkója: Peru. Bátran és szépen támad a nála erősebb csapatok ellen is, csak éppen képtelen gólt lőni. Két meccs, 28 lövés, nulla gól, nulla pont. Mehet haza.  

 

A meccs századosa: Hugo Lloris. A franciák kapusa és kapitánya most szerepelt századik alkalommal a válogatottban. A másik hat francia játékos, aki átlépte ezt a határt, mind világbajnok: Lilian Thuram (142), Thierry Henry (123), Marcel Desailly (116), Zinedine Zidane (108), Patrick Vieira (107) és a jelenlegi szövetségi kapitány, Didier Deschamps (103).

 

A gólt viszont minden idők legfiatalabb  francia válogatott játékosa, Mbappé lőtte:

 

 

 

C-csoport, 2. forduló: FRANCIAORSZÁG–PERU 1-0

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Kanté, Pogba (Nzonzi, 89.) – Mbappé (Dembélé, 75.), Griezmann (Fekir, 80.), Matuidi – Giroud. 

Peru: Gallese – Advíncula, A. Rodríguez (Santamaria, 46.), C. Ramos, Trauco – Aquino, Yotún (Farfán, 46.) – Carrillo, Cueva (Ruidiaz, 82.), E. Flores – Guerrero. 

Gólszerző: Mbappé (34.)

A csoport állása: 1. Franciaország 6 pont, 2. Dánia 4, 3. Ausztrália 1, 4. Peru 0

 

A videóbíró döntött: döntetlen lett

Nem bírt egymással Dánia és Ausztrália.

 

Kinek igazságos a döntetlen? Mert a spanyol–portugál mellett a vébé talán legkiegyensúlyozottabb meccse volt a Dánia–Ausztrália: két, hasonló stílusban és felfogásban játszó csapat, amely egyaránt a győzelemre hajtott. A dánok alig nyolc perc után lőttek hatalmas gólt egy cseles passzból:

 

 

Szigorúan a statisztika alapján hajszállal jobb volt Ausztrália (53 százalékos labdabirtolás, 5-5 kaput eltaláló lövés), de Kasper Schmeichel jó eséllyel van versenyben a legjobb kapusnak járó Aranykesztyű-díjért.

     

A vébé legönveszélyesebb focistája: Yussuf Yurary Poulsen. A dánok szélsője ugyan győztes gólt lőtt Peru ellen, viszont mindkét meccsén összehozott egy-egy 11-est az ellenfélnek. Cuevával ellentétben Jedinak most belőtte. 

 

 

Csapattársai szerencséjére két sárgalapja miatt nem játszhat a franciák ellen a csoportkör utolsó fordulójában.   

 

C-csoport, 2. forduló: DÁNIA–AUSZTRÁLIA 1-1

Dánia: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger-Larsen – Delaney, Schöne – Poulsen (Braithwaite, 59.), Eriksen, Sisto – N. Jörgensen (Cornelius, 68.).  

Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Kedinak, Mooy – Leckie, Rogic (Irvine,82.), Kruse (Arzani, 68.) – Nabbout (Juric, 75.). 

Gólszerzők: Eriksen (7.), illetve Jedinak (38., 11-esből)

(foter.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek