rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Földrengés, halottak Közép-Olaszországban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A legfrissebb hírek szerint hat halottja van az Olaszország középső részét hajnalban sújtó erős földrengésnek, amelynek epicentruma Accumoli városánál volt, ott négyen haltak meg, ketten pedig a Marche tartománybeli Arqata del Tronto kis hegyi településen vesztették életüket. Számos sérültje van a természeti csapásnak a Rómától 140 kilométerre északra fekvő Amatricében. Az Appenninek-hegységben lévő kisváros polgármestere szerint a település fele romokban hever.


Legalább hat halálos áldozata és számos sérültje van az Olaszország középső részét szerda hajnalban sújtó erős, 6,1-es magnitúdójú földmozgásnak – közölték az olasz hatóságok. A 3 óra 38 perckor bekövetkezett földmozgást Rómától Nápolyig érezni lehetett, az olasz fővárosban is többen a házakból az utcákra menekültek.

A rengés epicentruma a földtani jelentések szerint a Lazio régióbeli Accumoli közelében volt. A kisvárosban a helyi hatóságok beszámolója szerint egy család négy tagja lelte halálát a romok alatt. Ketten a Marche régióban található Arqata del Tronto kis hegyi településen vesztették életüket.

Számos sérültje van a természeti csapásnak a szintén Lazio régióban található, Rómától 140 kilométerre északra fekvő, Appenninek-hegységbeli Amatrice kisvárosban, amely a Gran Sasso természetvédelmi területen fekszik. Sergio Pirozzi polgármester “drámának” nevezte a településen történteket, és mint mondta, “vannak halottak”. A SkyTg24 hírtelevíziónak sírva nyilatkozott arról, hogy a kisváros fele “nincsen többé”. Azonnali segítséget kért az épületek romjai alatt levő emberek kimentésére. Elmondta, hogy a település központi sétálóutcája megsemmisült. Tűzoltókra és helikopterekre van szükség – mondta. Hozzátette, hogy a település nehezen megközelíthető a bevezető utak omlása miatt is.

A földmozgásban több kórház is megrongálódott. Az amatricei intézetből a betegeket biztonságos helyre kellett szállítani, és több más településen is hasonló intézkedésre kényszerültek.

Matteo Renzi miniszterelnök szóvivője Twitter-fiókjában közölte, hogy a kormány felvette a kapcsolatot a polgári védelmi hatóságokkal.

A mostani földmozgás méreteiben az Abruzzo régióbeli L’Aquila városát elpusztító, több mint 300 halálos áldozatot követelő 2009-es rengéshez hasonlítható – közölte Fabrizio Curcio, az olasz polgári védelem vezetője.

Az amerikai földtani intézet mérése szerint a szerdai földrengés 6,2-es erősségű volt.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek