k rmdsz
2024. április 24., szerda György napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Földrengés volt Szatmár és Máramaros megyében

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Több, kisebb erejű földrengést regisztrált vasárnap délután és tegnap hajnalban az Országos Földtani Intézet (INFP) Szatmár és Máramaros megyében. A jelentés szerint az első, a Richter-skála szerinti 3,8 fokos erősségű rengést vasárnap 14 óra után jelezték mintegy 30 kilométerre a Szatmár megyei Avasfelsőfalutól.


Hétfőn hajnalban egy újabb földmozgást mértek a Máramaros megyei Szaplonca területén éjfél után, erőssége 3,2 fokos volt, hipocentruma (fészke) pedig a föld felszíne alatt mintegy három kilométerre volt. Az Országos Földtani Intézet tájékoztatása szerint két további, 3,5 fokos utórezgésre került sor a két település között húzódó hegységben.

Mircea Radulian, az INFP igazgatója elmondta, anyagi károk nem keletkeztek a földmozgás következtében, s várhatóan nagyobb, katasztrófát okozó rengéstől nem kell tartani a térségben. Szombaton egyébként a Székelyfölddel szomszédos Vrancea térségben is 3,2 fokos erősségű földmozgást mért az INFP, ez 126 kilométeres mélységben keletkezett. Idén egyébként két alkalommal, január 24-én és március 16-án regisztráltak 4 fok fölötti földrengést szintén Vrancea szeizmikus térségében.

Az utóbbi tíz év legnagyobb erejű földmozgását tavaly november 22-én mérték Romániában, ez 5,7-es fokozatú volt a Richter-skála szerint. A Kárpátok kanyarulatának külső részén, Vrancea térségben keletkezett 40 kilométernyi mélységben, és Bukarestben, illetve a Székelyföldön is érezhető volt. 

krónika.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Sógor András 2015.07.21 23:15:59
Tiszta szerencse, hogy a Póka csúcson nem éreztünk semmit.


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Komoly hitel ajánlat Komoly hitelajánlat Sziasztok, természetes személy vagyok, aki a Magyar Köztársaság egész (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek