k rmdsz
2024. április 23., kedd Béla napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Göncz Árpád köztársasági elnökre emlékére

| Vélemények 3 | Nyomtatom | A+ | A-

Áder János, köztársasági elnök: Személyében olyan honfitársunkat veszítettük el, aki a hazafiság, a demokrácia és az emberiesség európai értékrendjéhez volt hű egész életében. Jogászként az igazságot, hazafiként a szabadság ügyét, íróként a kimondott szó felelősségét, politikusként és államfőként az emberi tisztességet képviselte.


„Az aradi vértanúk nemzeti gyásznapján, 93 esztendős korában eltávozott az élők sorából Göncz Árpád, az 1990-ben ismét szabaddá és függetlenné vált Magyarország első köztársasági elnöke. Személyében olyan honfitársunkat veszítettük el, aki a hazafiság, a demokrácia és az emberiesség európai értékrendjéhez volt hű egész életében. Jogászként az igazságot, hazafiként a szabadság ügyét, íróként a kimondott szó felelősségét, politikusként és államfőként az emberi tisztességet képviselte.

Amikor az első szabadon választott országgyűlés köztársasági elnökké választotta, államfői krédójaként már első beszédében elmondta, hogy nem fél a vitáktól, és nem fogja véka alá rejteni a véleményét, mert bízik az igazság erejében.

Göncz Árpád történelmi időkben lett államfővé, és illő, hogy emléke történelmi személyiségként maradjon meg emlékezetünkben.

Politikai nemzetünk az 1990-ben újjászületett demokratikus Magyarország első köztársasági elnökét tiszteli és gyászolja Göncz Árpád elnök úr személyében.”

Áder János, Magyarország köztásasági elnöke

(mandiner.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Zoltán 2015.10.08 15:44:44
Nyugtassa a Jóisten – mondom én, keresztyén magyar emberként! Ám nem ártana, ha az Orbán-hívek - a sűrű” árpibácsizás” helyett - szem előtt tartanák, hogy milyen kelletlenül gratulált O. V.-nek, az 1998-as választási győzelméhez…! Ő, „mindenki Árpi bácsija” (!?) a mai, elfajzott, uniós világunkba illett volna bele politikusként (és NEM államférfiként!), mint ahogyan a „ kócos asszony”-nak nevezett, vörös színekben európai parlamenti képviselővé lett Kinga lánya bele is beleillik a kártékony pondrókból álló neoliberális, cionista közegbe! Nevezett „hölgy” – magyar állampolgárságú európai parlamenti képviselőasszonyként – nem átallott – sokadmagával − valótlanságokat, sőt: rágalmakat tartalmazó leveleket küldeni, Magyarország és az O. V. által irányított magyar kormány módszeres lejáratásának céljából…! Mondanom sem kell: látszik, hogy − diplomája szerint – „ dilidoki” végzettséggel rendelkezik, mert már ő sem éppen „százas”, ha ilyen cselekedetekre ragadtatta magát…! Merthogy: „Milyen madár az, amelyik a saját fészkébe…rondít?”
Péter Károly 2015.10.07 10:21:43
Szerettem ezt az embert, még most sem tudom miért. Nyugodjék békében.
RÉKA 2015.10.07 10:10:00
Nyugodjon békében Árpi bácsi!Üdv:RÉKA


Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

Személyi kölcsönök egyszerű formaságokkal Jó reggelt kívánok ! Nehezedre esik a problémáid kezelése? Mondj nemet a problémákra...ez (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek