rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Gulyás Gergely: Tíz évre szóló Budapest-stratégia a fő feladat

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tíz évre szóló Budapest-stratégia mielőbbi elfogadását nevezte meg egyik fő feladataként a Miniszterelnökség élére jelölt Gulyás Gergely a parlament igazságügyi bizottságában tartott meghallgatásán. Hat államtitkár és egy kormánybiztos fogja segíteni a tárcavezetőt, akit megszavaztak a bizottsági meghallgatását követően. Így fog kinézni a Miniszterelnökség szervezeti felépítése.


A kormánypárti politikus ismertette, a Miniszterelnökségen

  • 6 államtitkár
  • 1 kormánybiztos dolgozik majd,
  • illetve az egyik államtitkár kormánybiztosként is feladatot kap.

Stratégiai államtitkárság

A stratégiai államtitkárság létrejöttét a kabinetrendszerrel magyarázta; a szerv feladata az előkészítés lesz, és ez tölti be a parlamenti államtitkárság szerepét is, Orbán Balázs vezetésével. A vele készült interjúnkat itt olvashatják.

Közigazgatásért felelős államtitkárság

Gulyás Gergely a területi közigazgatásért felelős államtitkárságról szólva jelezte, hogy a Tuzson Bence által vezetett egységhez

  • a kormánymegbízottak,
  • a kormányhivatalok
  • a járási hivatalok
  • az építésügy
  • a közbeszerzések
  • az építésügy tartoznak.

Utóbbi később jó eséllyel nem fog – tette hozzá a politikus.

Uniós kormánypolitika

Beszámolt arról is Gulyás Gergely, hogy az uniós kormánypolitikáért két államtitkár felel: Takács Szabolcs a stratégiaalkotásban, Varga Judit az uniós kapcsolatos terepén kap feladatot.

Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkárság

Fürjes Balázs vezette Budapestért és az agglomerációért felelős államtitkárságról szólva jelezte, hogy érdemes arra egységként tekinteni, a hatásköröket Tarlós István főpolgármesterrel egyeztetésben alakítják ki. Az új szervezeti egység működése önkormányzati hatásköröket semmilyen formában nem érinti - jelentette ki.

A fideszes politikus azt is megfogalmazta: "viszonylag hamar" egy 10 éves, összefüggő stratégiát fogadhat el a kormány.

Modern Városok program

A Modern Városok programot - a modern falvak programmal kiegészítve - Gyopáros Alpár kormánybiztosként irányítja.

Kormányzati agyközpont: együttműködés a Miniszterelnöki Kabinetirodával és a Miniszterelnöki Kormányirodával

Gulyás Gergely a Miniszterelnökség fontos feladataként határozta meg, hogy egyfajta „kormányzati agyközpontot" képezve koordinációs feladatokat lásson el, együttműködve a Miniszterelnöki Kabinetirodával és a Miniszterelnöki Kormányirodával.

Sikerek az elmúlt ciklusban

Sikeresnek értékelte a végbement területi közigazgatási változtatásokat, így az állami és önkormányzati feladatok egyértelmű elválasztását, továbbá a járási rendszer helyreállítását. A miniszterjelölt emlékeztetett: több mint 1500 ügytípus intézhető a kormányablakoknál, az éves ügyszám megközelíti a 25 milliót, s az ügyek 80 százalékában 8 nap alatt döntéssel végződik az eljárás.

A politikus további előrelépést helyezett kilátásba az elektronikus közigazgatás területén.

(hirado.hu)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek