rmdsz 1
2024. március 29., péntek Gedeon napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

HÁLÓ-S FARSANGI BATYU BÁL

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Érdekes jelmezek és különleges bemutatók gazdagították a VII. alkalommal, január 23-án, megszervezett Háló-s farsangi batyu bált.


Uglár Sándor, a Háló közösség nagybányai főbogozójának köszöntő beszéde után bemutatta a farsangi bál vendégét, Bogdán Tibort, a „Petőfi  Sándor Program” Nagybánya és környékének ösztöndíjasát. Bogdán Tibor, a közel öt hónapos nagybányai tartozkodása alatt a környék megismerésén kívül, több civilszerveztnek és magánszemélynek segített, miközben polgármesterektől, iskolaigazgatókig olyan személyekkel tárgyalt akiken keresztül a helyi közösségnek tudna segíteni.

Bogdán Tibor kifejtette a farsang közösség építő szerepét, számára a farsangi mulatság egyike azoknak az alkalmaknak amikor a szorvány magyar közösség tagjai egymással találkozhatnak.

A jelmezek színesek, változatosak voltak. A gyermekek mesefigurákból választottak,  párducot, Scooby Doot, és pingvint alakítottak. A felnőtt kategória is játékfilmekből, mesefilmekből ihletődött. Találkoztunk Harisnyás Pippivel, Marry Poppinsal, a fekete macskával, a boszorkánnyal, Piroskával, Charleston táncosnővel, a fukar skóttal és a riói karneválossal.

A farsangi bál különlegessége az alakítások voltak. Andrei Márta zongorajátékkal, Sárga Angéla egy Charleston táncbemutatóval, Longáver Adél és Gorga Mária verset szavaltak, Bogdán Tibor pedig bemutatta a csángó magyar közösség férfi ruházatát.

A Háló-s farsangi bál zenés, táncos mulatsággal majd a tombola jegyek sorsolásával folytatódott. Minden tombola nyerő volt, a két főnyeremény sorsolásában viszont nem minden jegy vett részt. A tombolákat a nagybányai “Caritas központ”, Gorga Mária, Teodosiu Laura, Wilk Mónika és más magánszemélyek biztosították.

Az összegyűlt összeggel a “Bányavidéki Új Szó” hetilapot és a Teleki Magyar Házat támogatták.

 

Szerkesztő: Pongrácz Panni

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. Ö Magánszemélyek közötti hitelajánlat pénzügyi nehézségekkel küzdő személyek számára. (...)

Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei miatt. Hiteleket és befektetéseket vállalok mindenféle ügylethez. Kérjük, a hiteligénylésben pontosan adja meg a kért összeget és dátumot, hogy cserébe be tudjam mutatni Üdvözölni! Ha bármilyen helyzetre pénzre van szüksége, írjon nekem személyes igényei (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek